Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926545





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Asse appartementsbrand : Elektriciteit opnieuw oorzaak.
24 april 2009
Wanneer gaan we beseffen dat er een groot probleem is.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 597.600
Ternat / Brussel,  24 april 2009.

Nadat gisterenavond rond 23.00u. brand uitbrak op de benedenverdieping van een appartementsgebouw aan de Mollestraat in Asse, waarbij een 20 jarige vrouw door verstikking om het leven kwam, waren de experts de hele nacht in de weer om de oorzaak te achterhalen.

Elektrische oorzaak.
Vanmiddag om 14.00u. werden de bewoners ingelicht omtrent het verdere
verloop van afhandeling van de ramp. Hierbij meldde de burgemeester dat onderzoek aan het licht bracht dat een elektrisch defect aan een toestel in de keuken -ijskast- aan de basis ligt van de brand, een overbelasting van het elektriciteitsnet zou de oorzaak zijn geweest en doordat naast de brandhaard een medicijnkast hing waarin nogal wat licht ontvlambare producten, greep de brand met ongekende gretigheid om zich heen.

Wanneer komt het besef.
Opnieuw is een probleem met een elektrische -niet conforme?- installatie
de oorzaak van veel menselijk leed. Wanneer gaat de goegemeente beseffen dat elektriciteit gevaarlijk is en dat een regelmatige keuring van een installatie niet alleen wettelijk verplicht is maar voor de eigen veiligheid ook aan te raden. Niettegenstaande dit gebouw vóór 1981 werd gebouwd, is het iedereen aan te raden om toch de elektrische installatie, waarvan dagelijks gebruik wordt gemaakt, op veiligheid te laten nakijken. Voor installaties na 1981 aangelegd is Art. 271 van de wet van 10 maart 1981 -AREI- ondubbelzinnig en schrijft voor dat elektrische huishoudelijke installaties élke 25 jaar gekeurd dienen te worden door een erkend keuringsorganisme.

Weer veel leed.
We namen contact met huiselektricien B. die ons vertelde dat de oorzaak
nog niét is vastgesteld en dat zij opdracht hebben de volledig verbrande borden te vervangen en/of te herstellen. Alleszins staat vast dat er wederom veel menselijk leed is -één twintigjarige dood en negentien gewonden- door elektriciteit.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 26 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.