Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926546





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgisch verbod op koppelverkoop strijdig met Europees recht.
23 april 2009
Europees Hof van Justitie velt Arrest.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat :
Ternat / Brussel,  23 april 2009.

Het Europees Hof van Justitie heeft zonet geoordeeld dat het Belgisch verbod op de koppelverkoop in strijd is met het Europees recht. Minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne is tevreden met het duidelijke arrest van het Europees Hof van Justitie. Hij wil het verbod op de koppelverkoop uit de wet schrappen.  Belgische rechtbanken mogen vanaf nu koppelverkoop niet meer veroordelen.

Belemmering.
Vincent Van Quickenborne wijst er op dat hij zich steeds tegen het verbod heeft gekant omdat het slecht is voor de handel en voor de consument. Het verbod op de koppelverkoop beperkt de vrijheid van handel en is een belemming van de concurrentiekansen voor zelfstandigen en bedrijven ten opzichte van het buitenland. Het sluit de consument uit van het voordeel van allerlei promotionele aanbiedingen en prijskortingen.

Niet aangepast.
Het verbod op de koppelverkoop gaat terug tot 1935. Het is duidelijk niet aan de moderne samenleving aangepast. De consument wil vandaag geïntegreerde diensten en productenpakketten kunnen kopen.  Onze economie zal dus nieuwe impulsen krijgen door de afschaffing van het verbod op de koppelverkoop en onze winkeliers krijgen de gelegenheid om met gelijke wapens de concurrentie aan te gaan.

Bescherming consument.
Uiteraard moet de consument bij koppelverkoop worden beschermd tegen niet-transparante praktijken en dus steeds correct worden geïnformeerd over prijzen en voorwaarden. Van Quickenborne laat ook onderzoeken of het arrest van het Europees Hof van Justitie gevolgen heeft voor andere regels van de wet op de handelspraktijken.  Het is de bedoeling om het wetsontwerp nog vóór de zomervakantie te laten goedkeuren door de Ministerraad.

Volgens Minister Van Quickenborne heeft het Europees Hof een duidelijke uitspraak gedaan. Het verbod op de koppelverkoop is niet langer van toepassing en moet dus worden geschrapt. De handel en de consument zullen er hun voordeel bij halen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bron : Quickonomie.
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.