Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926546





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ternat : brandalarm in basisschool Horizon-Update 2
23 april 2009
Smeulend verlichtingsarmatuur liet brandweer uitrukken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 597.100
Ternat 23 april 2009.

Omstreeks 11 uur diende de brandweer van Asse uit te rukken naar de basisschool Horizon aan de Keizerstraat in Ternat. Daar is ook het Kinderdagverblijf Het Maantje gevestigd.

--- Update 2 15:32 23/4/2009
Welke gazet?
Het eerste wat de Directeur Van Der Elst wilde weten is :"van welke gazet we waren", dát was voor hem blijkbaar het belangrijkste, de teneur was meteen gezet en het gesprek
 duurde niet echt lang. Aangezien wij ter plekke, zonder dat we iets gezegd hadden, door enkele dames én de politie onvriendelijk onthaald werden, reageerden wij dito, wij zijn "hun" voetveeg niet, vragen stellen mag blijkbaar niet meer, dat vinden ze lastig. Zonder dat we nog maar iets gezegd hadden, kregen we al te horen dat we geen foto's mochten nemen, de politie maakte ons duidelijk dat we mochten gaan, hebben "zij" niet gezien dat de toegangsdeur van het kinderdagverblijf met een houten spie werd open gehouden? Wij wel, dat vinden ze blijkbaar allemaal zeer lastig.
 
--- Update 1 14:30 23/4/2009
Reactie van Schepen Billens:
De personen ter plaatse hebben inderdaad de opdracht om geen commentaar te geven, maar Jan Van Der Elst, directeur van de Horizon, is na de middag bereikbaar, u mag daar informeren, de keuringsverslagen zijn er.
Cosinus phi.
Veel TL armaturen plaatsen veroorzaakt een slecht rendement van het elektriciteitsnet, het is dan aan te raden om afwisselend "capacitief en inductief" condensatoren te plaatsen. Of dat bij de school  ter verbetering van de arbeidsfactor het geval is, weet mevrouw Billens niet, ze is wonderlijk genoeg wel op de hoogte van die techniek die niet alleen boetes van de stroomleverancier moet vermijden, maar ook het verbruik verminderen, een politicus die op de hoogte is van techniek, een witte Raaf?

Verlichtingsarmatuur.
De brandweer van Asse had meer tijd nodig om zich ter plaatse te
begeven dan het smeulende verlichtingstoestel te blussen, behalve een ziekenwagen, werden ook twee politievoertuigen ter plaatse gestuurd, het probleem bleek snel van de baan.

Keuring elektrische installatie.
Toen wij de ter plaatse arriveerden, vertrok de brandweer en een
politieploeg was nog aanwezig, van foto's nemen was er geen sprake. Op onze vraag of men op de hoogte is van het feit dat dergelijke elektrische installaties elke vijf jaar dienen gekeurd te worden, werden wij naar de Directie verwezen waarna we vriendelijk verzocht werden te vertrekken.

Schepen Billens.
Op het telefoonnummer van de school werd niet opgenomen, Schepen
Linda Billens was niet op de hoogte en ook zij kon op onze vraag of de elektrische installatie, overeenkomstig art.271 van het AREI -KB 10 maart 1981- gekeurd is, niet antwoorden.

Veiligheid omzeilen.
Enkele maanden geleden was er terecht grote paniek na de moorden in
een kinderdagverblijf in Sint Gillis Waas en werd van de daken geschreeuwd dat de verblijven beter beveiligd moesten worden. Onze verbazing was dan ook groot toen wij in Het Maantje vastelden dat de veiligheid werd omzeild door een houten blokje tussen de inkomdeur te plaatsen. Hiernaar vragend zei de verantwoordelijke dat zij de deur altijd "goed in de gaten" houdt. Kennelijk hoeft deze mevrouw gedurende de dag nooit naar het toilet. We hebben omtrent dit item aan Schepen Billens ook vragen gesteld, maar voorlopig, meer vragen dan antwoorden.    

Wordt nog vervolgd in Morsum Magnificat 165.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 23 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.