Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932321





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Burgemeester spoort aan tot veroorzaken schade.
20 april 2009
Elektrocutiegevaar aftakking en belemmering oprit blijft bestaan.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 595.800
Ternat / Begijnendijk 20 april 2009.

PBE mag hier een staaltje nemen aan EANDIS !

--- Update 1  18:30 20 april 2009
PBE Stuurde interventiedienst.
Op zaterdag 18 april 2009 wilde de bewoner de dakgoot onder handen nemen, maar Morsum Magnificat had de man gewaarschuwd, dat hij binnen de gevarenzone van een onder spanning staande elektrische leiding, dat hier door slecht onderhoud, deels blank is, zonder toelating van de maatschappij geen werken mag uitvoeren, het is op die manier dat de 49 jarige Leo Roland geëlektrocuteerd werd.  
Daarop belde de abonnee naar PBE die één uur later een interventieploeg stuurde die de isolatie voorlopig herstelde. 
EVER

Een bewoner van de Mechelbaan te Begijnendijk kan de vrachtwagen van zijn werkgever die hij bestuurt niet op zijn oprit plaatsen, de koelinrichting van de frigo wagen, die met dieselolie -en elektriciteit- werkt, moet bijgevolg het ganse weekend op de parking die naast de Mechelbaan ligt, blijven draaien.

Aftakking te laag.
De elektrische aftakking van het laagspanningsnet waarvan de gemeente Begijnendijk mede-eigenaar is, PBE de exploitant, hangt veel te laag, er zijn op de Mechelbaan al zo'n te laag hangende overspanningen stuk gereden, maar de eigenaar Begijnendijk is hardleers, zij weigeren om de wet ter zake te respecteren. Volgens art. 164.01-b, moet de leiding boven tuinen minstens zes meter hoog hangen, daar is het amper 3,40 meter!

"Modern" = afrijden!
De bewoner is het nu beu dat de vrachtwagen niet op de oprit kan geplaatst worden en had daarvoor al een brief naar burgemeester Willy Michiels geschreven, PBE is langs geweest en die willen nu vlak naast de oprit een paal plaatsen, uiteraard is de bewoner het daarmee niet eens, de paal vormt een bijkomende hindernis om de vrachtwagen achteruit op de oprit te rijden. Ondertussen geraakt het probleem maar niet opgelost en het elektrische net bevindt zich in een onwettige toestand, toch is er een moderne oplossing; de aftakking ondergronds maken.  Vorige week is de bewoner zich opnieuw bij Willy Michiels -MGB- gaan beklagen en volgens betrokkene zei Michiels :"Rij hem eraf" !!   De "M" van MGB staat toch voor "Modern", hier weer een voorbeeld dat het in de praktijk ver van modern is, modern staat hier dus gelijk met "afrijden", de mentaliteit van de MGB is hier nog maar eens aangetoond.

Algemene Directie Energie.
Wij hebben de betrokkene aangeraden om contact op te nemen met het bevoegd Ministerie van Economische Zaken, er zou vandaag met de bevoegde dienst contact worden opgenomen, Begijnendijk is eigenaar van het elektriciteitsnet en moet haar exploitant PBE opdracht geven om de aftakking in conformiteit te brengen met het AREI dat wel degelijk van toepassing is. Mocht PBE nog met het verhaal afkomen dat het AREI niet van toepassing is, dan moet de exploitant het ARAB -maar eens goed lezen, of ook de BFE regels.

Milieu.
Aangezien de koelinrichting van de frigo vrachtwagen op de parkeerplaats aan de overkant van de weg staande, niet via de elektrische installatie gevoed kan worden, dient betrokkene deze te voeden met brandstof wat op de koop toe nog eens schadelijk is voor het milieu, maar over het milieu spreekt men alleen in de Basisschool aan de De Bruynlaan.

Rechtszaak.
Er is sinds 1992 een burgerlijk geding aan de gang tegen Electrabel -Imewo-, ook in die zaak gaat het om een aftakking, wie uiteindelijk de duimen zal moeten leggen zal het Hof van Beroep te Gent in oktober 2009 beslissen, in deze zaak is een slachtoffer gevallen. De onverantwoordelijke burgemeester van Begijnendijk kan blijkbaar het gevaar van elektriciteit niet bevatten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat  

Laatste update ( 21 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.