Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brussels stadhuis op 11 juli : Protestactie Vlaams Belang
10 juli 2006
Vlaams Belangparlementsleden voeren actie aan het Brussels stadhuis op 11 juli om 10.30u
Brussel / Betekom 10 juli 2006

Persnota van het Vlaams Belang

De Vlaams Belangfractie van het Vlaams parlement zal morgen actie voeren aan de ingang van het Brusselse stadhuis waar traditiegetrouw de 11-juliviering van het Vlaams parlement plaatsvindt. Aangezien bij deze 11-juliviering Norbert De Batselier als ontslagnemend voorzitter van het Vlaams parlement het woord zal voeren, zullen de Vlaams Belangleden een korte protestactie houden. De Vlaamse parlementsleden van het Vlaams Belang zullen onder leiding van Filip Dewinter vanaf 10.30 uur aan de ingang van het Brusselse stadhuis een open brief aan Nobert De Batselier uitdelen. De open brief van de hand van Filip Dewinter vindt u in bijlage.

Bart Debie
Perswoordvoerder

Inhoud van de open brief zoals we deze van de persdienst van het Vlaams Belang ontvangen hebben :


Brussel, 11 juli 2006
Aan de voorzitter van het Vlaams parlement, Norbert De Batselier,
Geachte heer voorzitter,
?Wat we zelf doen, doen we beter?, was ooit de slagzin van de Vlaamse overheid. Is dat wel zo? De vaudeville rond uw vervanging als voorzitter van het Vlaams parlement werpt in ieder geval een smet op het blazoen van het Vlaams Parlement. Halverwege de legislatuur het voorzitterschap van het Vlaams Parlement inruilen voor een politieke benoeming bij de Nationale Bank ruikt naar zelfbediening en affairisme. Dat uitgerekend de voorzitter van het Vlaams Parlement na 12 jaar voorzitterschap kiest voor de Nationale Bank, een unitair Belgisch symbool bij uitstek, maakt het alleen maar erger.

Het Vlaams Belang stelt in ieder geval vast dat de huidige politieke meerderheid in het Vlaams Parlement het niet beter doet dan de paarse voorgangers. Net zoals voor de gewezen ministers-presidenten, Bart Somers en Patrick Dewael het geval was, blijkt ook voor u het Vlaams parlement en de Vlaamse regering slechts een springplank te zijn naar andere en vooral interessantere mandaten? Na Luc Vandenbossche en Steve Stevaert bent u de zoveelste socialist die eieren voor zijn geld kiest en via een politieke benoeming aan carri?replanning doet.

 Het Vlaams Belang betreurt al geruime tijd dat het voorzitterschap van het Vlaams Parlement onderdeel uitmaakt van de regeringsonderhandelingen en telkens opnieuw de inzet wordt van een partijpolitiek meerderheidscompromis. Bij de regeringsvorming na de verkiezingen van juni 2004 kregen de SP.a en de VLD elk drie ministerposten en het parlementsvoorzitterschap  werd verdeeld tussen hen beiden. De Vlaamse parlementsleden kijken met het schaamrood op de wangen verveeld de andere kant uit; de partijhoofdkwartieren hebben immers beslist ?

Om een einde te maken aan deze onfrisse praktijken wil het Vlaams Belang terzake een reglementswijziging voorstellen:

-          het parlementsvoorzitterschap dient losgekoppeld te worden van de regering;
 
-          het parlementsvoorzitterschap wordt altijd toegewezen aan een lid van de oppositie;
-          het parlementsvoorzitterschap geldt principieel voor een hele legislatuur;
-          wanneer een parlementsvoorzitter door omstandigheden vroegtijdig opstapt, neemt de eerste ondervoorzitter het    voorzitterschap voor de rest van de legislatuur over.

Het aanduiden van een voorzitter vanuit de oppositie is de beste garantie voor een kritisch voorzitterschap dat niet plooit en buigt voor de regering, maar de rechten van het parlement maximaal verdedigt. Door een oppositielid als parlementsvoorzitter aan te duiden, koppelt men automatisch de aanstelling van de voorzitter van het parlement los van de regeringsvorming. Het Vlaams Belang wil een Vlaams Parlement dat een voorbeeld moet zijn voor alle andere parlementen. Met uw vlucht naar de Nationale Bank geeft u het verkeerde ?Sienjaal?. U trekt de deur van het parlement achter u dicht maar, u zadelt de Vlaamse parlementsleden op met het imago van ?postjespakkers en zakkenvullers?. Vlaanderen verdient inderdaad beter!

Met Vlaamse groeten,
Filip Dewinter   

Bezoekers website MM : 111.500

Laatste update ( 10 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.