Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Cannabisplantage ontdekt tijdens politiecontrole.
17 april 2009
Samenwerking Belgische en Nederlandse politie- en douane.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 594.700
Ternat / Turnhout,  17 april 2009.

Woensdag 15 april hebben de Belgische en Nederlandse politie- en douanediensten een grootschalige controleactie gehouden in de regio’s Turnhout en Hasselt aan beide kanten van de grens. Bij een huiszoeking door de politie van zone Balen/Dessel/Mol is een cannabisplantage aangetroffen. Drie personen zijn ter beschikking gesteld van het parket.
In totaal hebben 130 Belgische en Nederlandse politie- en douaneambtenaren aan deze controle meegewerkt.

De controle in de grensstreek heeft plaatsgevonden in de gerechtelijke arrondissementen Turnhout en Hasselt aan Belgische zijde en de politieregio Brabant Zuid-Oost aan Nederlandse zijde.
De lokale politie Balen/Dessel/Mol heeft bij de controle van een voertuig met Nederlandse nummerplaten sterke en gegronde aanwijzingen gevonden dat de bestuurder actief was in de cannabisteelt. In het verder onderzoek is bij een huiszoeking bij betrokkene een cannabisplantage aangetroffen. Twee andere aanwezigen zijn opgepakt en de drie verdachten zijn donderdagvoormiddag voor de onderzoeksrechter te Turnhout geleid.
In Lommel werd de politie geconfronteerd met een voertuig dat zich aan de controle trachtte te onttrekken en voor het dispositief rechtsomkeer maakte. De achtervolging werd ingezet en de hulp van een speurhond en een helikopter van de Federale Politie werd gevraagd. De verdachten hebben hun voertuig achtergelaten en namen verder te voet de vlucht. De verdachten konden voorlopig nog niet teruggevonden worden. Hun voertuig is in beslag genomen.

Andere Belgische resultaten:
Snelheid: in Mol (Postel) en Lommel werden 1482 voertuigen gecontroleerd en 157 automobilisten (10,60%) kregen een proces-verbaal.
Drugs: 9 processen-verbaal werden opgesteld inzake drugsfeiten. Er zijn ook kleinere hoeveelheden drugs in beslag genomen.
Verboden wapens: twee messen werden in beslag genomen.
Niet-verzekering: twee voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren.
Onder invloed: 3 personen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol of verdovende middelen.
Wegcode: 27 processen-verbaal werden opgemaakt voor inbreuken tegen de wegcode

In België hebben de politiezones Kempen Noord-Oost, Balen/Dessel/Mol, Lommel en HANO aan de actie deelgenomen. De Federale Wegpolitie nam eveneens deel aan de actie op de E34. Er was ook gespecialiseerde steun van het Interventiekorps Turnhout, twee drugshondgeleiders, een speurhondgeleider en een helikopter. De actie is langs Belgische zijde gecoördineerd door de Coördinatie- en Steundirectie van Turnhout.
Ook de diensten van Douane en Accijnzen waren aanwezig met een tiental personen.

Ieder Belgisch dispositief had een tegenhanger aan Nederlandse zijde, waar de Regiopolitie Brabant Zuid-Oost en de Koninklijke Marechaussee in totaal met 65 personeelsleden aan de actie deelnamen.
In totaal hebben ruim 130 politie- en douanebeambten aan deze grensoverschrijdende actie meegewerkt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bron : Federale Politie
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 17 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.