Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932324





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Onveilige werven betekenen ook een gevaar-Update1
16 april 2009
Wanorde op bouwwerven aanleiding tot ongevallen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 593.900
Ternat / Begijnendijk 16 april 2009

--- Update 16:28 20 april 2009 
Remi Wouters met rust laten.
Omdat wij van de heer Wouters willen weten wie de Preventieadviseur is
van de in aanbouw zijnde werf in aan de Betekomsesteenweg, reageert deze kort en bondig :"U moet mij wel gerust laten", daarop legt meneer Wouters de telefoon in, hij weet niet eens wat ik hem wou vragen, voila, zó gaat dat in Begijnendijk. EVER 16:09 20/04/2009.

--- wijziging 22:15 16/4/2009
Voor wie het nog niet mocht weten: een arbeidsongeval is een misdrijf, het zou logisch zijn, mocht de wet óók het uitlokken ervan aanpakken. In Begijnendijk -en elders- zien we dat er aan de basisschool een politie-inspecteur postvat om zogezegd over de veiligheid van de -politiek gezien- heilige kindjes te waken, dus anticiperen. Wie dronken achter het stuur van een auto plaats neemt, dus aanstalten maakt om te gaan rijden, ook al is dat nog geen feit, is de persoon óók al strafbaar.

Historiek.
Dodelijk werkongeval in Begijnendijk Liersesteenweg op 10 januari 2006.
Dodelijk werkongeval in Betekom Leemstraat op 23 maart 2009.

Veiligheid bouwwerven.
Bij WASO klaagt men al jaren steen en been, ze hebben geen inspecteurs genoeg, ergo, iedere nieuwe minister van Arbeid belooft beterschap, maar het wordt alsmaar erger. De politici beweren dat de politiehervorming is geslaagd, meer en veel blauw op straat, de oplossing voor de onveilige bouwwerven ligt dus voor de hand : De Politie.


UNIZO op SECURA 2009 :
Arbeidsonveiligheid aanpakken met de "Fanfare" voorop ...
Slide : UNIZO.

Morsum Magnificat heeft een veel beter voorstel : Pricipe met de "Fotograaf" voorop!

Burgemeester moeten Wet toepassen.
Om vast te stellen dat de veiligheid op bouwwerven met de voeten wordt getreden en wetende dat een arbeidsongeval een misdrijf is, is het voor iedereen met een normaal verstandelijk vermogen simpel om vast te stellen wanneer op een werf de veiligheid met de voeten wordt getreden. dus de burgemeester, administratief hoofd van de Politie, kan perfect binnen het wettelijke kader van het Gemeentedecreet -ondermeer art.135§2- de Politie summier toezicht laten uitoefenen, zelfs de Arbeidsauditeurs kunnen daartoe opdracht geven.

Begijnendijk -Centrum- werf Betekomsesteenweg.
Werf alleen langs de straatkant afgesloten, er heerst een grote wanorde, etc.. 

En de vriendjes?
Iedereen weet ondertussen dat niet iedereen gelijk is voor de Wet, in Begijnendijk is dat uiteraard óók zo. In dat verband verwijzen we naar een werf aan de Betekomsesteenweg, de bouwer van die werf heeft samen met de echtgenote van de Politiecommissaris een kledingzaak in Begijnendijk, diverse politieauto's van de BRT zone komen van het automerk dat de man verkoopt, kwatongen beweren dat de politiecommissaris van de BRT Zone met de garagist wel eens naar de voetbalwedstrijden te Westerlo gaat, dat mag uiteraard, maar wanneer men alle stukjes van de puzzel samen legt, zou men zich daarover toch wel vragen kunnen stellen.

Hindernissen veroorzaakt door die werf ...



KB 7 mei 1999 art.5 werken 4e categorie .....
Gaat de Politie van Begijnendijk de vennoot van de echtgenote van de Politiecommissaris op de vingers tikken? Of gaan ze de journalist die het aankaart viseren, wat denkt gij? ... zie foto hieronder.

Politiecontrole voor Morsum Magnificat


na de gemeenteraad ....
speciaal door de burgemeester opgeroepen politie .... Intimidatie?
In de marge: Er was hier bij Morse-Press VOF niets te vinden.

Veiligheid.
Wij hebben ook al diverse foto's genomen van auto's die voor de kledingzaak op de stoep parkeren, mogelijk zijn het klanten van de Bank, maar ze staan wél voor de kledingzaak van de echtgenote van de Commissaris .... én de garagist ... is daar al één keer controle uitgevoerd?

Plazza Begijnendijk .... één van de vele foto's

Eé is dvan de vele foto's die deze redactie bezit ...
Uitbaatster is de vrouw van de BRT Zone politiecommissaris, 
vennoot in de kledingzaak is Toyota garagehouder Remy Wouters. Let op, aan de overkant van de straat is er een ruime parking! Bovendien is het wijkkantoor van de voor die zaken stekeblinde politie op amper honderd meter daar vandaan.

Dodelijke ongevallen in Begijnendijk.
Op 22 januari 2006 vond een arbeider van een werf aan de Liersesteenweg de dood en op 23 maart 2009 valt een zelfstandige in de Leemstraat te Betekom van een ladder en overleeft het niet, uiteraard kan de burgemeester daar niets aan doen, maar er is toch voldoende reden om de potentiële werven voor ongevallen in het oog te houden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be     

Laatste update ( 20 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.