Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932324





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Samsonite is een Struisvogel geworden en steekt kop in 't zand
15 april 2009
Merkartikelen geen garantie voor service na verkoop.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 593.700
Ternat / Oudenaarde,  15 april 2009.

Zoals hele volksstammen, leefden ook wij in de veronderstelling dat het kopen van merkartikelen een garantie is voor kwaliteit en service. Niets is minder waar, het is niet te verwonderen dat namaakartikelen zoveel succes kennen.

Fototas.
In 2005 werd een fototas aangekocht bij Fovico te Heist-op-den-Berg, omdat fototoestellen duur zijn, dus goed beschermd moeten worden en deze overal mee worden gezeuld, werd beslist een goed, degelijk maar ook duurder merk aan te kopen en de keuze viel op een Samsonite.

De fototas van Samsonite ....


.... made in Oudenaarde of Taiwan ?

Naad gescheurd.
Een poosje geleden stelden we echter vast dat een naad, vlak naast het stiksel, was gescheurd en wij dachten dat een merkartikel geen problemen zou opleveren om hersteld te worden. Vandaag zijn wij vanwege de persconferentie van LDD te Gent in de buurt en met de gedachte dat men ons bij Samsonite op een vriendelijke manier zouden helpen zijn we er binnengestapt maar we zijn onverricht ter zake en behoorlijk boos weer vertrokken.

Van het kastje naar de muur.
We rijden de parking op en zien "parking bezoekers", gelegen vlak voor een soort winkel, toen er met de fototas aan de schouder werd binnengestapt, zei de dame; "heeft u met iemand een afspraak?, dit is de winkel voor personeel, u kan hier niet kopen", een eerste koude douche. Het dametje stuurde ons naar de receptie wat verder.  Daar aangekomen, werden we honderd meter verder gestuurd naar receptie n°2.

Onder licentie van Samsonite.
De eerste juffrouw komt aan het loket en weer geven we de uitleg, een ogenblikje, ik roep iemand anders, voor de derde keer in een kwartier tijd kunnen we uitleggen dat we de tas willen laten herstellen. Het zit zo, zegt de dame, dat die tassen onder licentie van Samsonite werden gemaakt, maar wij kunnen ze niet herstellen, we hebben geen onderdelen etc. etc. Ik kan u een telefoonnummer geven waar u naartoe kan bellen. We laten de dame zelfs haar verhaal niet afsteken want we zijn immers niet van plan om nog verder te gaan zoeken naar een hersteller van een tas die het merk Samsonite draagt terwijl wij in dat bedrijf staan, wij hebben geen zin meer om nog langer blijven en naar hun uitvluchten te luisteren en dat hebben we hen ook duidelijk gemaakt.



Samsonite in april 2004 toen waren ze ook
al onvriendelijk ......
 

Made in Taiwan?
Het komt er dus op neer dat Samsonite wel doét alsof ze iets maken, maar dat in de praktijk anderen voor hen produceren, wie weet in een lage loonland als Taiwan of een ander derde wereldland waar op een schandalige manier geprofiteerd wordt van de arbeid van mannen, vrouwen én kinderen.

Grote opmars.
Het is niet verwonderlijk dat namaakartikelen bezig zijn aan een enorme opmars, een merkartikel aanschaffen houdt immers ook geen enkele garantie in dat er kwaliteit geleverd wordt, alleszins niét door Samsonite.  Voor ons was het de eerste Samsonite maar ook de laatste.

Onvriendelijk.
Behalve dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd, was het onthaal en de verdere "opvang" van klanten alles behalve professioneel, waarom kon de dame in de winkel niet meteen vertellen dat de naam Samsonite nu gewijzigd is in Struisvogel? Enkele jaren geleden hebben wij bij Samsonite hetzelfde ervaren, maar dat was in een andere hoedanigheid.

Wie dus een fototas van Samsonite wenst aan te schaffen moet weten dat, als ze stuk is, u misschien naar het Verre Oosten moet om ze te laten herstellen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVDS ©.
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 17 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.