Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932325





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Waele maakt overstap van Open VLD naar LDD
13 april 2009
Patricia De Waele op 2e plaats LDD lijst.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 593.000
Ternat / Gent 13 april 2009.

Opnieuw maakt een Open VLD-er de overstap naar LDD en ditmaal niet de eerste de beste, het gaat om gewezen nationaal ondervoorzitter Patricia De Waele van Open VLD die bij de Vlaamse verkiezingen op 7 juni de twee plaats bij de effectieve kandidaten op de LDD lijst zal innemen.

Waarnemend burgemeester.
De Waele -49- studeerde toegepaste wetenschappen en is bestuurder van vennootschappen, ze is 15 jaar actief in de politiek en speelde een belangrijke rol aan de top van Open VLD waar ze zonder parlementair mandaat tot nationaal ondervoorzitter werd verkozen. In haar gemeente Evergem was 4 jaar waarnemend burgemeester.

Voluit inzetten.
De keuze van De Waele voor LDD heeft vooral te maken met JM Dedecker met wie zij binnen de Open VLD dezelfde strijd heeft gestreden, zij hebben dezelfde dingen aangeklaagd en werden op dezelfde manier behandeld door de top van de partij. Bij de fameuze voorzittersverkiezingen van 2004 hadden Dedecker en De Waele bijna de helft van de Open VLD leden achter zich maar het mocht niet baten, de gang van zaken bij Open VLD veranderde niet, de familiale dynastieėn werden verder uitgebouwd en het programma wordt minder en minder liberaal. Dus was de keuze voor LDD een evidentie voor De Waele. Eveneens volgens De Waele, zijn de voorstellen van Lijst Dedecker om de Vlaamse toekomst veilig te stellen sterk onderbouwd en bieden echte oplossingen. Zij zal zich voluit inzetten om de LDD fractie in het Vlaamse Parlement zo sterk mogelijk te maken. Daarvoor rekent zij op al die kiezers die haar altijd trouw zijn gebleven, ondanks de problemen die zij binnen de Open VLD had.

Met open armen.
LDD verwelkomt Patricia De Waele met open armen en voor voorzitter Jean-Marie Dedecker is het een blij weerzien omdat De Waele jarenlang dezelfde strijd streed binnen de Open VLD als hijzelf, voor hem is haar overstap een bevestiging dat er nog veel mensen binnen Open VLD in onvrede leven en een andere koers willen varen.  Ook LDD voorzitter Oost-Vlaanderen, Steven Everaert, is tevreden met de versterking die volgens hem nog meer kwaliteit en inhoud zal garanderen.

Lijst Oost-Vlaanderen.
De top van de lijst voor de kieskring Oost-Vlaanderen wordt bekend gemaakt op woensdag 15 april 2009, om 15.00 uur, op een persconferentie in het hoofdkwartier van LDD, Bellevue 5, in Gent (Ledeberg). Dat gebeurt in aanwezigheid van de kandidaten, en voorzitter Jean-Marie Dedecker.
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bron: LDD
Bewerking: JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 16 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.