Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932327





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morele onderdrukking stijgt samen met de crisis.
11 april 2009
Politiek is een te machtig instrument van gangbaar afwijken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 591.900
Ternat 11 april 2009.

Strijd tegen de maffiapraktijken van de politiek.

Deze redactie had de voorbije maanden vele gesprekken met mensen die op de één of andere manier onderdrukt worden, het zijn stuk voor stuk personen die van anderen financieel afhankelijk zijn en bang zijn om daadwerkelijk in de goot te belanden of hun situatie te verslechteren.

Mensen hebben grote schrik.
In alle van de gevallen waarvan wij kennis hebben kunnen nemen, leven de individuen met één of zelfs meerdere schrikgedachten, overal en in alle gevallen was politiek de reden, in de buurt of op de achtergrond.

Machtsmisbruik de rode draad.
Hoe klein of onbenullig, ongeletterd, etc. het individu ook moge zijn, wanneer hij/zij énige politieke steun geniet, is het hek van dam en wordt meteen machtsmisbruik gepleegd, er kan hem/haar vanwege politieke steun, tóch niets gebeuren, zélfs de Politie kan weinig of niets doen want óók die staan onder het gezag van de politiek. Assertiviteit wordt zéker aangepakt, naargelang het uithoudingsvermogen van de assertieven stijgt de politieke druk, en dat gaat zéér ver, intimidatie, ja zelfs maffiapraktijken.

Samen sterk?
Tot op een bepaalde hoogte willen mensen samenspannen, maar velen onderschatten de intriges en de macht van de politiek, die de zwakke schakels weten te vinden en bewerken, met zachte dwang ompraten en ze wéér in hun kamp lokken, sommige aanvankelijke verzetslieden worden dan spionnen en informanten van het kwaad, dat is een groot probleem voor degenen die écht willen doorgaan.
Daarom roepen wij iedere eerlijke en assertieve strijder tegen de morele onderdrukking op zich te groeperen en mistoestanden te verzamelen, te bundelen en op een doordachte manier op de juiste plaats te brengen, geloof mij, samen staan jullie sterk.

Wil u het juk van de "onderdrukking" zondermeer dragen, klaag dan niet, ik verwacht reacties van gedupeerden van de steeds erger wordende morele onderdrukking wegens toename van de profiteurs van de crisis, zij ondermijnen de sociale solidariteit.

rreageer via


Erik Verbeeck
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

Laatste update ( 13 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.