Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschotse Bonewijk: Ongeval overschaduwd de Fundays .
08 juli 2006
De organisatoren van de ? Fundays ? op de bonewijk hopen op 7.000 bezoekers


Betekom / Aarschot 8 juli 2006
Dit jaar worden op de "Bonewijk" weer "Fundays" gehouden, vorig jaar telden ze 7.000 bezoekers schrijft Passe Partout (medeorganisator), ze hopen dat cijfer ook dit jaar te behalen, of ze dat lukt ...

Tip aanwezigheid Morsum Magnificat.
Amper tien minuten nadat deze redactie op de Bonewijk arriveerde werden de organisatoren op een negatieve manier door iemand getipt van onze aanwezigheid, volgens de informant zouden wij op zoek zijn naar items om de organisatoren het moeilijk te maken !  Die "hint" zou van iemand uit Begijnendijk komen (de hoofdstad van de bananenrepubliek Vlaams Brabant), Begijnendijkers noemt men in de volksmond "de wringers" en die naam hebben ze niet gestolen !
Nadat we ??n en ander nader hadden toegelicht begrepen ze dat wij niet met die bedoelingen gekomen waren, we hebben wel duidelijk gesteld dat wij ook wat dit evenement betreft, geen afbreuk zouden doen van onze doelstelling ; gevaarlijke situaties aankaarten.



De Bonewijk te Aarschot



"Fundays" te Aarschot (Bonewijk), de activiteiten komen maar traag
op gang (foto 10:20u)



Het podium waar vrijdagnacht twee personen gewond werden door
podiumvuurwerk



Vlnr : War - Danny Jennes - Emma



Danny Jennes en de 73 jarige Emma met de verjaardagsbloemen
voor  "War"



De veiligheid.
E?n van de problemen bij dergelijke <buurt>evenementen, is de veiligheid bij het elektrisch aansluiten van standen en kraampjes, maar zoals we hebben kunnen vaststellen, viel het hier nog mee.
Medeorganisator DANNY JENNES toonde ons zelfs de elektrische aansluiting van het kraampje met exotische gerechten, kijk zegt Danny, we vonden deze aansluiting te gevaarlijk en hebben de mensen een kabel van ons geleend.

Toch een vrij ernstig ongeval.
Even rond middernacht, werd er podiumvuurwerk ontstoken, ??n ervan ontstak blijkbaar niet en toen Fred het aansteekmechanisme met een batterij wilde activeren, lukte hem dat wel ?. maar zijn hand werd opengereten en een tweede persoon liep brandwonden op in het gezicht, beiden werden overgebracht naar Leuven.

Oudste bewoner Nieuwstraat.
Eduard <War> Van der Stappen is niet alleen met zijn 90 jaar de oudste bewoner van de Nieuwstraat, maar ook ??n van de oudste handelaars van de Bonewijk,  hij had ooit een viswinkel en ook de frituur midden op de Bonewijk baatte hij uit.
War werd vandaag, ter gelegenheid van zijn verjaardag, door DANNY JENNES letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.
De vrouw van War (Liza Wagner) is enkele maanden geleden gestorven en Emma (een buurvrouw) heeft beloofd, dat ze voor War zou zorgen, nu is Emma van ?s morgens 7 tot ?s avonds in de weer, kuisen kan ik niet zegt de 73 jarige dame, daarvoor komt er wekelijks iemand zegt ze.


Bezoekers website MM : 111.100

Laatste update ( 09 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.