Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932328





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lessen Nederlands worden teruggeschroefd in Brussel-Update1
09 april 2009
Brussel-stad laat Vlaanderen opdraaien voor wanbeleid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 591.700
Ternat / Brussel,  9 april 2009.

--- Update 1
Beweringen van NV-A en LDD een kwakkel zegt CD&V. 
In de vandaag door CD&V toegestuurde nieuwsbrief, doet Brigitte De Pauw, Brussels Parlementslid, het bericht dat de Brusselse regering het aantal lesuren Nederlands in Brusselse scholen zou halveren, af als een kwakkel. Dergelijke wilde verhalen zouden, volgens De Pauw, de wereld worden in gestuurd omdat krantenkoppen rond de aantasting van het Nederlands in Brussel goed verkopen. Partijen, aangestoken door verkiezingskoorts, verliezen vaak de pedalen en trachten hiermee onrust te stoken en de pers te halen. Wat hen dus gelukt is!   JVDS ©  18:56 10/04/2009

De berichten dat Brussel-stad plannen heeft om in haar Franstalige scholen het aantal lesuren Nederlands te halveren is bij zowel LDD als bij N-VA in het verkeerde keelgat geschoten en beide partijen uiten hun verontwaardiging met persberichten.

Minachting voor het Nederlands.
LDD verwoordt het als volgt : Dit strookt helemaal niet met de roeping van Brussel en gaat in tegen elke regel van gezond verstand. Maar de stad Brussel heeft haar ‘achting’ voor het Nederlands al gedemonstreerd door een Nederlandsonkundige schepen aan het hoofd te zetten van het Brussels onderwijs, dus ook van de Vlaamse scholen. Dat ze nu het onderwijs van het Nederlands halveren is een volgende logische, maar even dwaze stap. Het toont wel aan hoe weinig subtiel sommige Franstalige heersers in Brussel hun minachting en onverdraagzaamheid tegenover het Nederlands demonstreren.

Werkloosheid in Brussel: 90% ééntalig Frans.
Volgens LDD Brussel levert deze aankondiging nog maar eens het bewijs dat het bijzonder gebrekkige onderwijsbeleid van de Franse Gemeenschap aan de grondslag ligt van de sociale achteruitgang van de hoofdstad.  Voor LDD lijkt het wel alsof de Franse Gemeenschap er alles aan doet om de Brusselaars niét aan het werk te krijgen terwijl vaststaat dat 90% van de werkzoekenden in Brussel ééntalig Frans is, wat niet zal beteren door het aantal lesuren Nederlands te halveren. Ze vragen zich dan ook af of de Franse gemeenschap de Brusselaars bewust taaldom en werkloos wil houden.

Tweetalige hoofdstad van België?
De ‘gewilde’ taaldomheid is voor LDD ook een blaam voor Brussel Stad, zogezegd de ‘tweetalige’ hoofdstad van België. Bij de minste zweem van communautaire perikelen verschijnen de Belgische vlaggen bij bosjes aan de Brusselse ramen. Als Brussel de hoofdstad wil blijven van België, dan moet de stad dat statuut ook verdienen. Het invoeren van verdere taaldomheid en georganiseerde werkloosheid is daarvoor een zeer slecht signaal, aldus LDD.

N-VA heeft het vooral over de
kosten die toch betaald worden door Vlaanderen.

Wanbeleid.
Laat Vlaanderen maar opdraaien voor het Brusselse wanbeleid. Dat is blijkbaar het motto dat Brusselse en Franstalige politici innemen als het gaat over de bestrijding van de jeugdwerkloosheid in hun gewest. Want terwijl Vlaams-Brabant niets liever zou willen dan perfect tweetalige werkkrachten uit Brussel aan te werven, draait het Brussels stedelijk onderwijs het aantal lesuren Nederlands terug met een drogreden.

Zesde plaats.
Eurostat publiceerde hallucinante cijfers over de jeugdwerkloosheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Niet minder dan 34,4% van de Brusselse jongeren is werkzoekend en neemt hiermee een zesde plaats op van 271 Europese regio’s. Enkel de Franse overzeese gebieden (Guadeloupe, Réunion, Martinique), Sicilië en …. Henegouwen (34,5%) doen het nog slechter! En dat terwijl de kennis van het Nederlands een belangrijke hefboom zou zijn voor jonge Brusselaars om werk te vinden.

Andere mening.
Maar in Brussel denkt men daar anders over en halveert men het aantal lesuren Nederlands omdat men alle lesuren op een even aantal uren wil brengen. “Misschien kan men deze redenering ook eens toepassen voor de 19 Brusselse gemeenten en, conform de politiezones, het aantal terugbrengen tot 6 gemeenten”, aldus Brussels N-VA voorzitter Karl Vanlouwe.

De N-VA stelt vast dat, zolang Brusselse en Franstalige politici de factuur van hun falend arbeidsmarktbeleid kunnen doorschuiven naar Vlaanderen, er ten gronde niets zal veranderen. Intussen is er nog steeds geen begin gemaakt van een staatshervorming die de gewesten op dit punt zou responsabiliseren. Meer zelfs: de enige Franstalige politicus die een bescheiden opening maakte inzake een overheveling van arbeidsmarktbevoegdheden, Jean-Claude Marcourt, werd door zijn partij (PS) al weggepromoveerd richting Europa

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bronnen :  LDD persnota en E-Post N-VA
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 10 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.