Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932330





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Falingen : Stijgende vraag naar hulp en begeleiding.
06 april 2009
Vzw Tussenstap wordt overspoeld door vragen van ondernemers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 590.100
Ternat 6 april 2009

Persbericht van UNIZO

UNIZO en SVMB willen communicatie rond nieuwe wet op gerechtelijk akkoordTussenstap vzw ontving in maart 56 hulpvragen. Dat is een record sinds de start van de gefailleerdenbegeleiding van UNIZO en het sociaal verzekeringsfonds SVMB. Daarnaast bezocht in maart ook een recordaantal van 4.000 mensen de site www.tussenstap.be.

De
hulpvragen komen in stijgende mate van ondernemers die nog niet failliet zijn, maar wel bijna. Velen stellen vragen waarvoor de nieuwe wet op de continuïteit van de ondernemingen een oplossing zou kunnen bieden. Die wet is sinds 1 april van kracht en geeft kmo’s een extra wapen tegen faling. Ondernemers kloppen aan bij Tussenstap met praktische vragen rond de wet, bijvoorbeeld hoe een door de rechter aangestelde bemiddelaar te werk zal gaan en tegen welke prijs. UNIZO en SVMB willen overleggen met minister van Justitie De Clerck hoe alle aspecten van de nieuwe wet bekend te maken bij ondernemers én alle andere betrokken partijen zoals curatoren, faillissementsbegeleiders en advocaten.


Zij zien ook een belangrijke rol weggelegd voor een organisatie zoals Tussenstap die ondernemers met beginnende moeilijkheden wegwijs maakt in de private- en overheidsvoorzieningen, helpt bij een eerste analyse van de situatie en in contact brengt met meer gespecialiseerde dienstverleners voor het uitwerken van een herstelplan. Omdat toch een belangrijk aantal faillissementen onvermijdelijk zullen blijken, vragen de organisaties ook de begeleiding voor gefailleerde ondernemers structureel uit te bouwen. Sedert haar start in 2007 is Tussenstap de enige kosteloze en gespecialiseerde begeleiding voor gefailleerden die heel Vlaanderen en Brussel bedient en open staat voor alle beroepssectoren. Tussenstap geniet steun van het Europees Sociaal Fonds en van de Vlaamse overheid voor de verbreding en de verdieping van haar werking. Daarbij wil Tussenstap de aansluiting bevorderen tussen de ondernemers en de hulpverlenende instanties die in principe open staan voor iedereen in een noodsituatie.

NVDR.
UNIZO Moet dringend werk maken om de concurrentievervalsing te bestrijden, vooral inzake de toepassing van de veiligheidsvoorschriften zoals bepaald door de Wet van 4 augustus 1996 -art.9 en 10-.
Grote bedrijven sluiten uit puur geldgewin de ogen voor aannemers die onveilig werken omdat die aannemers doorgaans de goedkoopste zijn.  Kleinere aannemers worden gedwongen om wegens de vervalsing van de concurrentie, onv eilig te werken.
 
Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 07 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.