Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bliksemschade te Zichem
07 juli 2006

Rijwoning fel beschadigd.

Betekom / Zichem 7 juli 2006
De bliksem slaat immers altijd bij iemand anders in en dat is minder erg, maar als het bij U zelf is, dan komt het hard aan, toch moet iedereen met die mogelijkheid rekening houden.

Dak vat vuur, plafond ingestort, gat in de muur en elektrische installatie omzeep.
In de Veststraat 62 te Zichem (Scherpenheuvel) vond een ontlading van de bliksem zijn weg naar de aarde via dak en de rest van de woning die veel schade opliep.
Eerst werd de schouw van het naastliggend huis aan stukken gereten om vervolgens het dak van n?62 te doen ontbranden, er werd ook een gat in de muur geslagen, plafond stortte in en de elektrische installatie werd vernield.  Dat was de balans van een bliksem in de late namiddag te Zichem. 


Eerst op de schouw van de buurman en dan verder op het dak
en de rest van de woning


Bewoner Michel begon zelf met emmers water te blussen ....

Brandweer overbelast.
Michel, de bewoner van n?62 was er zelf snel bij en was bovendien niet te beroerd om de brand zelf met emmers water te lijf te gaan, Michel plaatst deuren en ramen en heeft dus gelukkig, zoals blijkt, geen last van hoogtevrees, indien hijzelf niet onmiddellijk was opgetreden zou de brand veel meer schade aangericht hebben.

Kritiek
De brandweer had wegens de vele oproepen voor schadegevallen, geen tijd om het gat te dichten, Michel moest dat zelf doen, buren hadden op dat punt kritiek op de Brandweer, ??n ervan vertelde : Ze hadden niet veel tijd omdat ze de receptie van het nieuwe gemeentehuis van Zichem niet wilden missen, als ge een pint wilt hebben, kan U dat van ons ook krijgen moet iemand gezegd hebben !

Laatste update ( 08 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.