Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927476





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Arbeidsveiligheid:Ook Vrt cameramensen moeten PBM dragen-Update3
02 april 2009
Preventieadviseur Vrt geïnterpelleerd over toepassing veiligheid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 588.900
Ternat / Brussel, 2 april 2009.

Camera en ander personeel
ook onderworpen aan de veiligheidsregels.

--- Update 2 10:10u 5/4/2009
In het kader van de veiligheid leggen wij het probleem in een e-mail aan WASO voor, daarin staat het volgende :
De Vrt werkt jaarlijks met +/- 340 mio € Vlaams belastinggeld, bijgevolg veronderstel ik dat hun personeel voldoende PBM ter beschikking werd gesteld om het bij opdrachten ook effectief te gebruiken. Daarover heb ik met de Preventieadviseur Paul Buyssens van gedachten gewisseld, maar
uiteraard zit ik met de man niet op de juiste -veiligheid- golflengte.
Daar waar de Vrt zegt dat bij betogingen strikt de PBM moeten gebruikt worden, ben ik de mening toegedaan dat het dragen van veiligheidschoenen altijd zou moeten verplicht zijn. Ik plaats hieronder een foto van 26 april 2007 waarbij het begin van een protestactie van het Vlaams Belang is te zien, bij zo'n actie, is het nooit uitgesloten, dat er plotseling tegenbetogers opduiken en op korte termijn rellen ontstaan, in verband met die partij voorbeelden genoeg.
Op de foto ziet u een ploeg Vrt werknemers -Radio en TV-, de journaliste -met rode jurk- is zomers gekleed en draagt schoentjes die men op het strand ziet .

Vraag aan WASO :
Kan de Vrt hier toestaan, dat niemand van hun personeel enig PBM draagt, daarbij leg ik vooral de nadruk op het schoeisel.
In de marge.
De opmerking dat zo'n camera wel eens kan vallen of worden omgestoten, veegt de Vrt preventieadviseur resoluut van tafel door te stellen dat hij zoiets uitsluit, kan WASO een dergelijke stelling bijtreden?
Met de meeste hoogachting.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER © www.morse-press.be 


Nog een foto, hier een -Turkse- betoging te Genk


Overladen met radioattributen, maar geen PBM .......

Dit is uiteraard niet de
énige foto die we bezitten.


De Preventieadviseur van de Vrt wil wel dat het personeel bij betogingen de nodige PBM draagt, hier zijn ze massaal aanwezig bij een protest van het Vlaams Belang, de Vrt zou moeten weten, dat hieruit heibel, of minstens een tegenprotest van linkse groepen kan ontstaan, toch heeft niemand veiligheidschoenen aan en Goedele steelt hier weer de "Rode" show, dat doet ze regelmatig als het Vlaams Belang in het spel is, want een "spel" is het zeker en vast.

--- Update 1 - Reactie van de Vrt.
Preventieadviseur P. Buyssen reageerde vandaag aan de redactie van Morsum Magnificat , u leest daarover meer in Morsum Magnificat 164.
In grote lijnen komt het voor de cameraploegen hier op neer dat de hiërarchische lijn binnen de Vrt bepaalt welke PBM de werknemers van de Vrt ten velde dienen te gebruiken. De heer Buyssen stelde als extreem voorbeeld dat in oorlogsgebieden kogelvrije vesten dienen gebruikt maar dat die soms "om niet op te vallen" toch niet gedragen worden, de Vrt Preventieadviseur had Pieter Knapen daarover geïnterpelleerd.
De redactie van Morsum Magnificat stuurt nu enkele foto's naar WASO en vraagt hun mening over het niet gebruiken van PBM van Vrt personeel bij persconferenties waar problemen van betogers en tegenbetogers kunnen verwacht worden.
EVER - 20:09 3/04/2009  

Vandaag was Goedele Devroye op pad met een camera in haar kielzog, daarbij vertoeft de Vrt coryfee systematisch in een zone waarbij bij een eventuele val van de camera, of de -nog- niet gemonteerde sokkel, haar -lange?- teentjes kan raken.

Vrt Goedele Devroye ...


... is
zij toerist, of is zij aan het werk, zoja, dan moet óók zij én de cameraman -volgens ons- PBM dragen, de tijd zal het uitwijzen.  

Wet op het dragen van PBM.
Morsum Magnificat kan zich niet van de indruk ontdoen dat Goedele Devroye wel degelijk aan het werken is en dat zij zich, net als iedere werknemer, moet schikken naar de wet ter zake, dat is het KB van 13 juni 2005, afdeling 1 art. 3 - 4° dat bepaalt : " PBM is iedere uitrusting die bestemd is om door de werknemer gedragen of vastgehouden te worden ten einde hem te beschermen tegen één of meer risico's die zijn veiligheid of gezondheid op het werk kunnen bedreigen ...."

Hier de "Basketsloefkesploegen" van Vrt ...


... ze zijn hier wel degelijk allemaal aan het werken, dus degelijke PBM, als zo'n koffiemolen mocht vallen -en dat is niet denkbeeldig- dan vrees ik voor de teentjes van enkelen. Foto inzet: Dat soort schoeisel kan nooit voldaan als PBM.

Verplichtingen van de Vrt.
De Welzijnswet van 4 augustus 1996 is in de art. 5 duidelijk wat betreft de verplichtingen van de werkgever -Vrt-, daarbij is de voorlichting en het verschaffen van passende instructies aan de werknemers voorzien. Het KB van 27 maart 1998 voorziet in een welzijnsbeleid van de werkgever die voor een planmatige aanpak van de preventie in zijn onderneming dmv een dynamisch risicobeheersysteem dient te zorgen.

Preventieadviseur Vrt.
Vooraleer vragen te stellen aan WASO wacht de redactie van Morsum Magnificat op een reactie van de preventieadviseur van de Vrt.  De Vrt krijgt van de Vlaamse overheid jaarlijks meer dan 300 mio €, de openbare omroep kan dus geen enkele reden inroepen waarom het personeel de veiligheidsvoorschriften niet zou moeten naleven.

Volgens Derk Jan Eppink betekent VRT  Verhofstadt Radio Televisie ...

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 01 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.