Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926550





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Antwerpse Wappertunel : kiezer wordt bedrogen.
31 maart 2009
Referendum Oosterweelverbinding geeft geen keuzemogelijkheid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 588.000
Ternat / Brussel / Antwerpen,  31 maart 2009.

Volgens een bericht met E-Post van NV-A wordt de Antwerpse referendumkiezer over de Oosterweelverbinding bedrogen waar hij bijstaat. De hoofding van het bericht liegt er niet om want er wordt letterlijk gesteld : "SP.A en Open VLD bedriegen de kluit"

Geen echte keuze.
De communicatie van de Vlaamse regering over de Oosterweelverbinding is het resultaat van een pervers politiek spel waarbij SP.A en Open Vld de Vlaamse en vooral de Antwerpse kiezer bedriegt. De N-VA eist dat de Antwerpenaars in het referendum de kans krijgen om een echte keuze te maken tussen twee mogelijke tracés, wat nu niet het geval is, zodat er echte inspraak is en tegelijk een oplossing gegarandeerd wordt. Voor de Vlaamse regering is het een beschamend fiasco dat zij na 10 jaar en 300 miljoen euro uitgaven er niet in slaagt zelf de knoop door te hakken.

Lange Wapper of ...... niets
N-VA-voorzitter Bart De Wever is als Antwerps gemeenteraadslid ook sterk betrokken partij. Hij verwijt de Vlaamse regering vooral dat ze de Antwerpenaars de facto buitenspel zet. Volgens De Wever bedriegt de SP.A. de kluit omdat ze beweert dat de Antwerpenaar het laatste woord krijgt terwijl hij, zoals het er nu naar uit ziet, enkel zal kunnen kiezen tussen de Lange Wapper of..... niets. Open Vld bedriegt de kiezer eveneens want zij beweert dat de Vlaamse regering nu duidelijk voor de Lange Wapper gekozen heeft, terwijl de uitslag van het referendum even goed zo kan uitdraaien dat er helemaal niets komt. Ondertussen staat CD&V blijkbaar machteloos aan de kant en laat zich gijzelen door de platte electorale spelletjes van SP.A en Open Vld.

Snel beslissen noodzakelijk.
Voor N-VA fractieleider in het Vlaams Parlement, Jan Peumans, moet er nu, na maar liefst twaalf voortgangsrapporten, snel een beslissing genomen worden omdat er voldoende studies gemaakt zijn. Deze snelle beslissing moet er komen in het belang van het Antwerps mobiliteitsprobleem en de hele Vlaamse economie.

Keuze tussen twee tracés.  
Voor de N-VA moeten de Antwerpenaars in hun referendum een volwaardige keuze kunnen maken, d.w.z. een keuze tussen twee tracés. De belangrijkste criteria moeten zijn: kostprijs, technische haalbaarheid, realiseerbaarheid op korte termijn en maatschappelijk draagvlak. Worden die criteria in rekening genomen, dan blijven alleen het BAM-tracé (de Lange Wapper) en het Straten-Generaal-tracé over als ernstige mogelijkheden. Alleen zo hebben de Antwerpenaars een echte keuze. Bovendien is dan ook zeker dat er wel degelijk een oplossing komt voor dit dossier, dat nu al tien jaar lang aansleept.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bron : N-VA.
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 31 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.