Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Haven Antwerpen: Havenwerknemers geven Vlaams Belang gelijk
06 juli 2006
Persnota van het Vlaams Belang over de haven van Antwerpen

Persmededeling (6 juli 2006)
Havenwerkgevers geven Vlaams Belang gelijk

Oosterweelverbinding is overbodige investering

Vlaams Belang wil Vlaamse centen beter besteden

Het Vlaams Belang heeft vandaag via Gazet Van Antwerpen kennis genomen van de forse uitspraken van de Vlaamse Havenvereniging (VHV) bij monde van haar voorzitter Nicolas Saverys, die zich uitdrukkelijk tegenstander verklaarde van het prestigeproject Oosterweelverbinding. 

Het Vlaams Belang wenst de pers in herinnering te brengen dat zij de enige politiek fractie is geweest en gebleven die kritische vraagtekens durfde plaatsen bij dit prestigeproject.

Zowel het ontbreken van elk democratisch draagvlak (cfr.  het project werd geconcipieerd door een zogenaamde Staten Generaal die enkel bestond uit politiek benoemde ambtenaren), als de hypotheek die op de ontwikkeling van het Eilandje wordt gelegd, als de veiligheidsrisico?s die men neemt door rakelings lang het SEVESO-bedrijf ATO Fina te scheren, als de ontwaarding van groeiende natuurgebieden op Linker Oever, als het onbereikbaar maken voor zeilscheepvaart van de oude Antwerpse haven, hebben het Vlaams Belang er op alle niveaus (Vlaams Parlement, gemeenteraad, havenbedrijf,..) steeds toe aangezet om het huidige Oosterweelproject minstens kritisch in vraag te stellen.

Het feit dat ook, zoals verwacht, vandaag de belangrijkste havengebruikers zich tegen de Oosterweelverbinding uitspreken, sterkt het Vlaams Belang in zijn aangehouden oppositie. 

Ook de kostprijs van het project is steeds een belangrijk element in het debat geweest.  Terecht merkt de heer Saverys vandaag op (net zoals het Vlaams Belang dat in het verleden

reeds meermaals heeft gedaan) dat met de huidige voorziene (en onderschatte!) 3,5 miljard euro andere en betere projecten gerealiseerd kunnen worden; de aanleg van de expressweg Zeebrugge-Gent, de aanleg van de aansluiting Liefkenshoektunnel op de E-17, de verbreding van het Albertkanaal, de renovatie van de Van Cauwelaertsluis en de Royerssluis, de Liefkenshoekspoortunnel, de tweede spoortoegang tot de Antwerpse haven, de tweede zeesluis voor de Waaslandhaven en de tweede zeesluis voor de haven van Gent.

De Vlaams-Belangfracties in het Vlaams parlement en de Antwerpse gemeenteraad zullen nu onmiddellijk de nodige initiatieven hernemen om de stellingen van de Vlaamse Havenvereniging politiek te vertalen.

De Vlaams-Belangfractie roept de meerderheidspartijen, die het project van ?Vlaanderen Distributieland? hoog in het vaandel schrijven, op om vandaag de politieke verantwoordelijkheid mee op te nemen en de stem van de Vlaamse Havenvereniging te volgen.

Filip Dewinter
Jan Penris                                                            
Bruno Valkeniers

Bezoekers website MM 110.500

Laatste update ( 06 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.