Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926551





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
GSM schadelijke niet ioniserende stralingen.
29 maart 2009
BIPT Moet ook de radioamateurs beter controleren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 587.300
Ternat 29 maart 2009.

Veldsterktemetingen op minder dan vijftig meter
van een antenne
-in de hoofdlobbe- uitvoeren, geven uiteraard dito resultaten.


De uitzending op Vrt van vanavond was gestoeld op politieke spelletjes, en zeer
weinig op wetenschappelijke basis, alleen de metingen die door het BIPT werden gedaan kunnen als betrouwbaar aanzien worden, maar die metingen die op een dakterras vlakbij en in het gezichtsveld in de meest ongunstige lobbe van de antenne werden uitgevoerd, is zeer onrealistisch, nogal wiedes dat daar veel hoogfrequent energie wordt gemeten. 

Stralingsdiagram -Smith diagram- antenne.


De metingen die het BIPT op het dakappartement uitvoerde
zijn wel correct maar zijn hier in het kader van de uitzending
uit haar verband gerukt.
Zendantennes mogen niet geplaatst worden waarbij wooneen-
heden in hun stralingsveld vallen,het omgekeerde mag ook
niet gebeuren, men gaat niet wonen in stralingsvelden van
antennes om dan achteraf te janken dat er te veel straling
is, dit zijn pure politieke spelletjes die door de pers gewoon
worden meegespeeld en opgeklopt. 

Bosmensen leven gezonder.
Dat mensen die zonder elektriciteit, en zonder dito comfort in de bossen gaan
wonen, gezonder leven is nogal wiedes, laten we terug gaan naar de tijd van Adam en Eva, die passage in de uitzending is gewoon onrealistisch en waardeloos.  Er zijn inderdaad mensen met allerlei allergieën, hooikoorts is er één van, moeten we dan alle oorzaken daarvan gaan uitroeien, dat er ook mensen zijn die gevoelig zijn aan elektromagnetische stralen is een feit, maar dat zal een zeer klein percentage van de bevolking  zijn. Dat urenlang met een GSM telefoneren mogelijk een invloed heeft op de organen is niet ondenkbaar.
Mensen in ziekenhuizen die onder een Scanner moeten, worden in 1 keer ook met meer dan 10 mSv bestraald terwijl de jaarlijse dosis ook maar 1 mSv mag zijn, en de kinderen die dergelijke doses krijgen, wie twee ker maand onder de Scanner moet is al minstens met 20 mSv bestraald, dus véél te veel, kunnen de Profs van het UZ te Leuven zich daar ook even over buigen !?  

Antennes en antennes.
Uit de uitzending waarbij de meting van het BIPT met een Rhode en Schwarz
spectrum analyser en geijkte antenne werd uitgevoerd, werd er meer dan 3 Volt per meter gemeten, dit in de zone van de hoofdlobbe van de antenne, niet in het veld van de parasitaire lobbe.
Wel, de oplossing ligt voor de hand, laat de antennefabrikanten maar op volle toeren
produceren, dat is goed voor de werkloosheid, laat de operatoren maar omnidirectionele antennes plaatsen dan is dat  probleem al voor een groot stuk opgelost. Als de antenne waar het BIPT op dat terras gemeten heeft, vervangen wordt door een omnidirectionele antenne met 0 -nul- dB Gain, dan had het BIPT daar niet meer dan 3 Volt/m gemeten, wedden?
De gerichte of deels gerichte paneel antennes met voor boven elkaar geplaatste en
in fase gevoede dipolen hebben in steden waar er veel reflecties zijn van de gebouwen toch geen zin. Politiek en ter zake onkundige journalisten moeten zich met deze uiterst moeilijke en technische materie niet inlaten.

BRT Kortegolf AEG Telefunken "Gordijn" antennes -1985-



Hier ziet u de journalist van Morsum Magnificat de zoveelste herstelling uitvoeren aan de kortegolf antennes van de toenmalige Vrt te Waver, diezelfde journalist voerde in die periode ook het onderhoud uit van alle BRT antennes in België, ook te Wolvertem, Veltem- Beisem, Waver, Eegem,Schoten,Genk, etc.  Daarbij werd systematisch in hoogfrequentvelden gewerkt waarbij tot 1.000 kW vermogen door de antennes werd uitgestraald -ERP- of Ether Radiated Power, toch heeft de journalist dat vele jaren doorstaan en overleefd. Het overdreven gedoe met de GSM masten is doodeenvoudig het zoveelste poltiek spel van de gefrurstreerde radicale en extreme Groenen, die hebben nog niets anders gedaan dan in de mensen hun zakken gezeten, zoals dat het geval is met de groenestroomcertificaten.    

Radioamateurs veel grotere vervuilers.
Wanneer men bij de GSM operatoren klaagt over vermogens, dan hebben we het
hier over zenders met een vermogen aan de duitgang van om en bij de 25 Watt, er zijn radioamateurs die een vermogen van 2.000 en meer Watts produceren en dat vermogen dan nog eens in een gerichte -Yagi- antenne stoppen met 10 dB -of meer- winst, heeft daar een politicus iets over gezegd? Kennen de journalisten van de Vrt daar niets van? Laten ze aub contact nemen met deze redactie, wij zullen door het BIPT metingen vragen op plaatsen en tijdstippen dat wij opgeven, dan zal u de dB meters een tilt zien slaan, wie spreekt ons tegen durft te spreken stuurt ons maar een e-mail, geen anonieme want die gaan in de prullemand. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
meer dan 35 jaar actief geweest in de wereld van hoogfrequente stralingen.
www.morse-press.be

Laatste update ( 30 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.