Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926552





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Erik Verbeeck zal Hoge Raad aantonen dat het geen bemoeienis is.
27 maart 2009
Dossier rond Arbeidsauditeur Leuven wordt uitgebreid met meer bewijzen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 586.100
Ternat / Begijnendijk / Leuven 27 maart 2009

meer

---- Update 11:20 29/3/2009
---- wijziging / update 20:55 28/3/2009
---- wijziging / update 21:00 27/3/2009
De twee onderstaande rapporten die aan de Arbeidsauditeur werden toegestuurd, zijn de aanleiding van deze om de journalist door de politie te laten ondervragen, dat is op zichzelf geen probleem, maar wat in de marge staat genoteerd wél :  "We kennen de persoon van vroeger, kan u nagaan of het om goed burgerschap gaat of het soms geen bemoeienis is". Met dat kantschrift gaat de Arberidsauditeur iets té ver, dit wordt wellicht een zaak voor het EHRM te Straatsburg. 
Ziehier de rapporten V0901007   V0901009

Een blaam voor de Arbeidsveiligheid : Houding Arbeidsauditeur
te Leuven strijdig met de Nationale strategie inzake arbeidsveiligheid.

Elektrocutie aan niet conforme installatie.
In 1988 werd arbeider Josef Sacré bij het aansluiten van een abonnee voor
kabeltelevisie in een elektriciteitskast van PBE, te Holsbeek geëlektrocuteerd. De arbeidsinspectie en de Arbeidsauditeur te Leuven -die een substituut op de zaak zette- waren zeer mild, dit zowel voor PBE als voor de werkgever, de nv G.Champagne uit St Truiden.

Bevoegd ministerie werd niet ingeschakeld.
Omdat het water tussen de Arbeidsinspectie en de Algemene Directie Energie diep
is, werd de dienst, die voor dergelijke zaken bevoegd is, door het Auditoraat niet ingeschakeld, toch was de inrichting waaraan Josaf Sacré diende te werken niet conform met het AREI van 10 maart 1981, minstens strijdig met de regels van goed vakmanschap, dát vast te stellen was de taak van de Algemene Directie Energie van het Ministerie van Economische Zaken, maar die dienst werd niet geraadpleegd, waarom niet meneer de Arbeidsauditeur?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Erik Verbeeck beschermde wel degelijk zijn personeel -en dat van anderen- 
tegen de gevaren voor elektrocutie, mag dat soms niet meneer de Auditeur?

16 maart 1990 Arbeider Josef Sacré geëlektrocuteerd.
Deel rapport van de Technische Inspectie:

De elektrocutie van de 49 jarige arbeider kon enerzijds gebeuren door het niet gebruiken van PBM, maar óók omdat de betreffende laagspanningskast van PBE waarin ook de aansluitingen voor teledistributie werden aangebracht, niet conform was aan de vigerende wetgeving. De Technische Inspectie schakelde het bevoegde Ministerie van Economische Zaken niet in -dat deed Erik Verbeeck later wél-!

Is onderstaande allemaal "Bemoeienis" meneer de Arbeidsauditeur?
enkele voorbeelden uit 1992-1995-1997-2001-2002 ... de rest komt -indien nodig- later.

1. Erik Verbeeck schakelde op 28 februari 1992 en 20 januari 1995 wél het bevoegde Ministerie in, ziehier het resultaat  Proces Verbaal  van het Ministerie van Economische Zaken omtrent een reeks niet conforme kasten voor de voeding van teledistributie in Heist-op-den-Berg -en elders. 

2. Erik Verbeeck liet via Bert Anciaux op 31 januari 1997 aan de Minister van Economische Zaken - Elio Di Rupo- vragen stellen, ziehier het resultaat : 80.000  niet conforme teledistributiekasten, zoals o.a. deze waaraan Josef Sacré geëlektrocuteerd werd!

3. Erik Verbeeck dient op  6 september 2001 opnieuw te reageren, schakelde de Arbeidsinspectie -huidig Directeur-generaal Paul Tousseyn- in, alsook een Gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld om aan te tonen dat er dertien jaar na de elektrocutie van Josef Sacré nog exact dezelfde kasten in het net van PBE -dat ondertussen door Electrabel is overgenomen-, bestaan. Hier bladzijde 4 van Gerechtsdeurwaarder P.Van Buggenhout met daarop een foto van een gelijkaardige kast waaraan Josef Sacré geëlektrocuteerd werd. 

4. Erik Verbeeck overhandigde in 2002 diverse rapporten aan het bevoegde Ministerie van Economische Zaken die met een schrijven van 13 mei 2002 de aantijgingen diende te bevestigen. Overtuigd meneer de Arbeidsauditeur dat Erik Vereeck een goed burger is die in zijn professionele activiteiten de veiligheid effectief respecteerde en zijn burgeplicht, onveilige toestanden aan te kaarten heeft gedaan?

Bestaat de Persvrijheid?
Kunnen onafhankelijke journalisten die niet bij de vvj zijn aangesloten hun werk niet meer doen, ondermeer onveilige toestanden aankaarten zonder geïntimideerd te worden? Erik Verbeeck overweegt om een zaak bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens tegen de Belgische Staat aanhangig te maken. Erik Verbeeck bezit immers een lijvig dossier waaruit blijkt dat hij al tientallen jaren onveilige toestanden aankaart.
 De VVJ heeft lak aan deze perskaarten van de UPP en de VJV.
Erik Verbeeck heeft zijn lidmaatschap voor 2009 bij de VJPP niet meer hernieuwd, de VJPP stelt niets voor, ze hebben quasi geen activiteten, zitten onder de plak van de VVJ en ze zijn op de koopt toe overwegend Franstalig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweede elektrocutie binnen hetzelfde bedrijf.
In 1997 werd Alfons J. eveneens een arbeider van de nv G.Champagne
geëlektrocuteerd , maar de nv G.Champagne leerde nóg niet, want in 1999 stelde ik als personeel van de nv G.Champagne opnieuw kunst en vliegwerk vast, signaleerde dat , zoals goed burgerschap dat vereist aan de preventieadviseur en de bedrijfsleider, omdat dat niet mocht baten, de arbeidsinspectie van Hasselt en omdat ook dát niet echt hielp, in laatste instantie de arbeidsauditeur die mij dat eigenaardig genoeg niet in dank afnam.

Na 13 jaar nog niets ondernomen.
In 2001 diende ik en mijn personeel in opdracht van Electrabel in Scherpenheuvel-
Zichem en Tienen, werken uit te voeren aan gelijkaardige kasten waaraan Josef Sacre geëlektrocuteerd werd, dat wil zeggen, dat die kasten 13 jaar nadat Sacre het leven liet, nog niet in conformiteit met de wettelijke voorschriften werden gebracht. Er was geen sprake van, dat ik mijn personeel bij het werken aan onder spanning staande elektrische installaties in gevaar zou laten brengen.

De arbeidsinspectie en deurwaarder maakte PV.
Voorgaande toont aan hoe schrijnend het is gesteld met de efficiëntie van de
arbeidsinspectie, ergo, in casu, het Auditoraat te Leuven, daarom stelde Erik Verbeeck niet alleen de Arbeidsinspectie voor haar verantwoordelijkheid, maar liet ook door een Gerechtsdeurwaarder een PV opstellen.
Voor de Arbeidsinspectie van Leuven trad Ir.Paul Tousseyn op -nu Directeur-
generaal van de technische inspectie bij WASO- Gerchtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout stelde in opdracht van Erik Verbeeck, een PV op van wat Paul Tousseyn vaststelde.

Bezorgd voor de veiligheid.
Sindsdien is door de acties van Erik Verbeeck gebleken dat er door diverse maatschappijen, ondermeer PBE,
Electrabel e.a. maar liefst 80.000 kasten werden gebouwd voor voeding van kabel- tv installaties die niet conform waren! Josef Sacré was daarvan al in 1988 het slachtoffer, Erik Verbeeck is de énige die deze gevaarlijke situaties heeft aangekaart, maar dat wordt eigenaardig genoeg door de Arbeidsauditeur van Leuven niet gewaardeerd.  Het dossier naar de Hoge Raad voor de Justitie zal nog uitgebreid worden.

Weer "prutsen" aan de scheiding der machten?
Of de ongepaste reactie van de Arbeidsauditeur te Leuven richting journalist Erik
Verbeeck mogelijk iets te maken heeft met diens dispuut met het Begijnendijks OCMW waarvan de toeziende Schepen -Open Vld- en advocate aan de Balie te Leuven is, zal aan de Hoge Raad Justitie gevraagd worden, ook dat te onderzoeken.
   
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 30 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.