Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926552





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk : Opgeknapte studio in Booischot krijgt inspectie.
26 maart 2009
Gemeentepersoneel van Begijnendijk ingezet voor andermans gebouw.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat :
Ternat / Baal / Begijnendijk / Heist-op-den-Berg 26 maart 09

Slachtoffers van politieke afrekening?

Het OCMW van Begijnendijk heeft in deze zaak nóg maar eens aangetoond hoe zij met de centen van de belastingbetaler in Begijnendijk omspringen.

Nadat de klusjesman van het OCMW, met behulp van gemeentepersoneel, einde december 2008, begin januari 2009 hals over kop de studio van Firmin Van Loock opknapte en het OCMW met een aangetekend schrijven van 6 januari 2009 het koppel de huur, condito sine qua non, wilde opdringen, liet het OCMW van Begijnendijk enkele "steken" vallen.

Op 8 januari 2009 stond OCMW secretaris Peggy Baeten met een huurcontract te zwieren, maar de elektriciteit én de stookolietank werden pas op 14 januari 2009 gekeurd, bovendien was er geen EPC en vooral geen conformiteitsattest. Het OCMW van Begijnendijk heeft dus een studio van derden met gemeenschapsgeld laten opknappen en dit zonder na te gaan of daar überhaupt wel iemand kan wonen?

Op 16 januari 2009 vraagt het OCMW van Begijnendijk aan de gemeente Heist-op-den-Berg een conformiteitsattest, maar het blijkt dat hun aanvraag verre van in orde was, het sleepte tot 2 maart aan  vooraleer het OCMW van Begijnendijk de juiste papieren bij de aanvraag had gevoegd.

Heist-op-den-Berg heeft nu, ingevolgde het Decreet van de Vlaamse Gemeenschap, zestig dagen tijd om te antwoorden of zij al dan niet een attest afleveren, maar gezien de door Firmin Van Loock op 6 december 2008 ondertekende dading rond een bouwproject op het naastliggend stuk grond, komt het conformiteitsattest waarschijnlijk op de helling te staan, maar daarbuiten hebben de potentiële huurders nog andere pijlen op de boog.

Hoe dan ook komt er pas op 6 april 2009 een plaatsbezoek, ook de Wooninspectie van Antwerpen komt dan, samen met andere diensten, ter plaatse. Ondertussen is er, nadat Peggy Baeten de studio met veel poeha op 8 januari 2009 wilde opdringen, twee maanden voorbij en is het koppel nog steeds dakloos en trekken ze, noodgedwongen, nog steeds hun plan. Wordt dus nog vervolgd.

In eigen naam 
de daklozen en gedupeerden van het onmenselijk ocmw Begijnendijk.
Erik Verbeeck - A Van der Sande

Laatste update ( 29 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.