Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932100





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Politie heeft nieuw logistiek centrum in Regio Luik.
24 maart 2009
Centralisatie logistieke diensten in Vottem.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 584.700
Ternat / Vottem,  24 maart 2009.

De Federale Politie heeft een nieuw logistiek centrum op de site van Vottem (Herstal) zodat alle logistieke diensten van Luik op dezelfde plaats gehuisvest zijn. Het nieuwe gebouw bestaat uit een enorme werkplaats en administratieve lokalen.  Het complex is op dinsdag 24 maart 2009 ingehuldigd in aanwezigheid van  minister Reynders van Financiën en commissaris-generaal Koekelberg van de Federale Politie.

Logistieke steun.
Het dienstencentrum (SER) van Luik biedt een logistieke steun aan alle geïntegreerde politiediensten in de provincie Luik in het uitvoeren van hun operationele opdrachten. Het dienstencentrum bestaat uit twee grote diensten : de diensten infrastructuur en  onderhoud van voertuigen en daarnaast een magazijn. Zij zijn nu voor het eerst samen ondergebracht op één site.
Het personeel van het dienstencentrum is zeer uitgebreid en divers: monteurs, ambachtslui, magazijniers, wapenherstellers, onderhoudspersoneel, onthaal- en administratief personeel.
Op de site vind je ondermeer ook de schietstand en de verschillende werkplaatsen voor het pantseren van de voertuigen, voor motoren, boten van de Scheepvaartpolitie, een schrijnwerkerij voor het aanpassen en inrichten van de voertuigen en een atelier voor de belettering van de voertuigen en motoren. Meer dan 100 medewerkers zorgen in de werkplaatsen voor het onderhoud van de infrastructuur, het aanpassen, leveren en onderhouden van de verschillende politievoertuigen -motors, wagens, boten,…-, het leveren en het onderhoud van de wapens, het onthaal en de beveiliging.

Tien provinciale dienstencentra.
De Federale Politie telt in totaal tien provinciale dienstencentra die deel uitmaken van de Directie van de Logistieke Steun (DSL). Deze heeft als taak te voorzien in de noodzakelijke logistieke omkadering van de opdrachten van de geïntegreerde politie. De directie beheert ook een centraal magazijn, een distributiecentrum en de drukkerij van de Federale Politie. De DSL hangt af van de Algemene Directie van de Ondersteuning en het Beheer (DGS) van de Federale Politie.
Voorheen was het dienstencentrum van Luik te vinden op twee verschillende sites: de dienst onderhoud van de voertuigen, het magazijn en het wapenlokaal op de site Saint-Léonard en de dienst infrastructuur en de administratieve lokalen op de site in Vottem. De Regie der Gebouwen, die eigenaar is van de site in Vottem, heeft het nieuwe gebouw, dat inclusief BTW 3.300.000 euro kost, laten optrekken.  De werkzaamheden begonnen in augustus 2005 en werden afgerond in september 2007. Op dat moment hebben de verschillende diensten hun intrek genomen in het gebouw van 2.700 m².

Sinds het samenvoegen van de beide diensten en het magazijn op één site in Vottem, werkt het dienstencentrum efficiënter. ,,De communicatie en de samenwerking tussen de diensten verloopt veel beter nu we dichter bij elkaar zitten’’, aldus Sonia Marsilio, diensthoofd van het dienstencentrum Luik. ,,Dat leidt automatisch tot een kwaliteitsvollere dienstverlening aan al onze klanten. Bovendien heeft deze verhuis de kwaliteit van de werkomgeving en het welzijn van het personeel van het dienstencentrum aanzienlijk verbeterd.’’

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
Bron : Federale Politie.
Bewerking : JVDS
www.morse-press.be  1740 Ternat

NVDR.
De logistieke steun bij de Federale Politie is er blijkbaar eentje met twee maten en gewichten, recent
hoorden we klachten van een bepaalde dienst ; "Al maar goed, dat onze voertuigen niet onderworpen
zijn aan de technische controle, we zouden er niet doorkomen, er is geen geld", einde citaat.
Waar is de Politie k-v-akbond, en de veiligheid van de weggebruiker?
Redactie MM - EVER

Laatste update ( 24 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.