Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932107





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Internationale drugsbende opgerold, heroïne verstopt in verfpotten.
19 maart 2009
Honderd kilo heroïne in een vrachtwagen aangetroffen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 583.500
Ternat / Brussel 19 maart 2009.

De Federale gerechtelijke politie van Brussel en het Federaal parket hebben een in Brussel gevestigde criminele organisatie met vertakkingen in Engeland, Nederland, Duitsland, Spanje en Turkije, opgerold. Deze bende was sinds verschillende jaren actief in handel in verdovende middelen en voornamelijk in de invoer van heroïne via Turkije.

Een deel van de buit.

Op 18 maart 2009 is er 100 kilogram heroïne aangetroffen in een vrachtwagen. De heroïne was verstopt in verfpotten met een valse bodem. Drie personen, een man van Turkse afkomst en twee mannen van Syrische afkomst, zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter van Brussel.

In november 2007 had de Federale Politie van Brussel inlichtingen over een belangrijke criminele organisatie actief in het Brusselse. Gezien het belang van het dossier is het Federale Parket van bij aanvang ingeschakeld. In samenspraak met de onderzoeksrechter van Brussel is besloten om deze organisatie in zijn geheel aan te pakken en het dossier op lange termijn aan te pakken.

Het onderzoek heeft bijna 18 maand geduurd en is gisteren, woensdag 18 maart 2009, succesvol afgesloten. Deze inbeslagname van 100 kilogram heroïne is zeker geen alleenstaand feit. In november 2008 werden na een inbeslagname van 18.000 XTC-pillen al 6 personen van Turkse afkomst aangehouden. Bovendien zijn er verschillende aanwijzingen voorhanden dat deze organisatie eveneens verantwoordelijk is voor verschillende inbeslagnames die het afgelopen jaar in het buitenland zijn gebeurd.

Heroïne is zonder twijfel de gevaarlijkste drug op de Belgische markt. Het heroïnegebruik in België is zeker niet toegenomen. In Groot-Brittannië blijft het heroïnegebruik echter zeer problematisch. Een deel van deze heroïne was dan ook ongetwijfeld bestemd voor Groot-Brittannië.
De groothandelsprijs van de heroïne is de laatste jaren geleidelijk afgenomen. De prijs van zuivere heroïne per kilogram op de Brusselse markt ligt tussen de 12.000 en de 15.000 euro. De straatwaarde per gram is zeer moeilijk te berekenen. Per gram wordt 25 euro betaald, maar de heroïne wordt nog vele malen versneden alvorens bij de gebruiker terecht te komen.

Bron : Federaal Parket en de Federale Politie.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be

Laatste update ( 19 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.