Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932107





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leuven : Stationsomgeving voorwerp van grote controle.
19 maart 2009
Geďntegreerde controleactie tegen overlast en controle op drugs

Paginabeszoekers website Morsum Magnificat : 583.500
Ternat / Leuven 19 maart 2009

Woensdag 18 maart 2009 hebben de Lokale Politie, de Spoorwegpolitie van Leuven en andere partners een geďntegreerde actie gehouden tegen overlast in de stationsomgeving. Eén persoon is aangetroffen in het bezit van 82 gr marihuana, bestemd om te dealen en een aanzienlijke geldsom.

De politie voerde een omsluiting uit van alle jongeren die zich rond het middaguur in de omgeving van “het muurtje” bevonden aan de bushaltes van De Lijn. De ongeveer 200 personen binnen de perimeter werden vervolgens aan een controle onderworpen door een drugshond.
Elf personen werden door de drughond als positief aangeduid. Bij twee onder hen
resulteerde de gerechtelijke fouille ook positief. Een meerderjarig persoon was in het bezit van 82 gram marihuana, bestemd om te dealen. Een jongere had een crusher op zak, bedoeld om wiet mee fijn te malen.

Met de actie wil de politie in Leuven vooral ontradend optreden tegen overlast op deze specifieke locatie. De stationsomgeving is een kwetsbare plaats voor allerlei vormen van overlast. Deze overlast draagt ook in belangrijke mate bij tot het ontstaan van een onveiligheidsgevoel bij de bevolking. Met deze actie wil de politie het signaal geven dat zij de overlast onder controle wil houden . Overlast is trouwens ook één van de prioriteiten in het Nationaal Veiligheidsplan 2008-2011.

De actie van woensdag 18 maart 2009 was het resultaat van een geďntegreerde aanpak. Een hele waaier aan politionele en niet-politionele diensten verleenden hun medewerking: Lokale Politie Leuven, Spoorwegpolitie Leuven, het Interventiekorps Leuven, de dienst Hondensteun, De Lijn Vlaams-Brabant, Securail en de stadswachten.

Bron : Commissaris Anke Jacobs
Spoorwegpolitie Leuven

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.