Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932107





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diverse politionele acties : FIPA, Korbeef, Stupal.
17 maart 2009
Federale en lokale Politie erg actief tijdens eerste lentedagen .

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 583.000
Ternat / Bergen / Kortrijk / Doornik, 17 maart 2009.

Tijdens de eerste zonnige dagen van het seizoen profiteerden ook de Federale en Lokale politiediensten  ervan om enkele grootscheepse acties te organiseren.

Bergen : Full Integrated Police Action.
In de regio in en rond Bergen werden op vrijdag 13 maart 2009, o.a. tien rijbewijzen en 8 voertuigen in beslag genomen. Een persoon werd ter beschikking gesteld van het parket voor drugsbezit.

Enkele resultaten van deze grootschalige FIPA in Bergen :
Gecontroleerde voertuigen : 836
Gecontroleerde personen : 418
Geseinde personen : 4
Alcoholtesten : 28 (waarvan 9 positief)
Ingetrokken rijbewijzen : 10 (6 alcohol, 4 drugs)
PV drugs aan het stuur : 5
PV verkeer : 187
Gerechtelijk PV : 34
Gerechtelijke arrestaties : 3 (1 ter beschikking gesteld van het parket voor drugsbezit)
Inbeslagnames drugs : 16 (o.a. marihuana, 100 gr cannabis, cannabishars, vermaler)
Verboden wapen s: 6 (o.a. boksbeugel, messen, baseballknuppel)
Inbeslaggenomen voertuigen : 8 (waarvan 6 voor niet-verzekering)
Administratieve arrestaties : 1
Deze multidisciplinaire actie kaderde in de strijd tegen misdrijven met geweld, woninginbraken, het bezit en verhandelen van drugs, rondtrekkende dadergroeperingen en had eveneens tot  doel om geseinde personen op te sporen en gekende daders te identificeren en arresteren.

Kortrijk : Controle dierentransporten.
Op maandag 16 maart, werden in en rond Kortrijk controles uitgevoerd op dierentransporten. De klemtoon lag hierbij vooral op het dierenwelzijn en eventueel gebruik en bezit van hormonale producten.
Nog te vaak wordt bij routinecontroles opgemerkt dat de omstandigheden waarin dieren getransporteerd worden dieronvriendelijk zijn -te veel dieren, gewonde of zieke dieren, geen drinken tijdens transport, niet ontsmette ruimtes, enz-.  Bovendien wordt ook niet altijd voldaan aan de administratieve verplichtingen -toelatingen tot vervoer, vervoersregisters, oormerken, enz-  voor het transport van dieren.
Om die reden worden specifieke controleacties gehouden onder de naam Korbeef waarbij de politiediensten de steun krijgen van de Federale gerechtelijke Politie Kortrijk en het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid -FAVV-. 

Vier slachthuizen.
De controles hebben plaatsgevonden rondom 4 slachthuizen in Izegem, Menen, Waregem en Harelbeke. Voor de internationale dierentransporten werden de E17 en E403 geviseerd. Er namen een 60-tal mensen deel aan deze actie. In totaal werden 64 voertuigen en 72 personen gecontroleerd, dit waren zowel dierentransporteurs als vetmesters en veehouders.

Enkele resultaten van deze Korbeef actie.
In het kader van de wetgeving op de dierengezondheid werden enkele PV's opgesteld voor:
Het niet kunnen voorleggen of bezitten van de nodige vergunningen.
Het bezit van verschillende oormerken.
Niet  hebben uitgevoerd van nodige ontsmettingen of geen ingevulde registers kunnen voorleggen.
Ook werden 8 runderkarkassen door het FAVV tijdelijk in beslag genomen en bemonsterd naar sporen van hormonaal gebruik wegens verdacht overgewicht. Tijdens de actie werden geen verdachte producten in beslag genomen, wel werden een tiental verkeersinbreuken geverbaliseerd o.a. wegens een overlading, foutieve rijbewijzen en het niet respecteren van de rij- en rusttijden.  23 ademtesten werden afgenomen maar allen waren negatief.

Doornik : Meerdere controles.
Bij controles op 14, 15 en 16 maart werden in de regio Doornik 27 rijbewijzen ingetrokken wegens het rijden onder invloed van alcohol of drugs.  Drie geseinde personen zijn aangetroffen en tegen een ervan liep een aanhoudingsbevel omdat hij nog een celstraf van een jaar moest uitzitten. De twee anderen werden gezocht voor slagen en verwondingen en voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf.

Enkele resultaten van deze Stupal actie.
In totaal werden 391 personen en 366 voertuigen gecontroleerd, 47 personen hadden te diep in het glas gekeken en 27 rijbewijzen werden ingetrokken. Er zijn ook 22 PV's uitgeschreven voor het rijden onder invloed van drugs en enkele kleine hoeveelheden speed en marihuana werden in beslag genomen. 56 personen kregen een PV voor verkeersinbreuken en 109 voor overdreven snelheid. Ook werden 2 niet-verzekerde voertuigen in beslag genomen waarbij een van de eigenaars van die voertuigen trachtte aan de controle te ontsnappen door in het kanaal Niny-Blaton te springen. De politie van de zone Bernissart/Peruwelz heeft een beroep gedaan op de brandweer om hem uit het water te vissen.

Kalashnikov met knikkers.
Tijdens de controles werden ook 4 verboden wapen in belslag genomen ; 2 matrakken, 1 boksbeugel en een valse kalashnikov die knikkers afschiet.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
Bron : Federale Politie.
Bewerking : JVDS
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 17 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.