Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932108





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
EANDIS Veiligheid : Twee keer in de fout op één werf.
13 maart 2009
Vier rapporten van onveilig werken op één werf te Booischot.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 581.800
Ternat / Booischot, 13 maart 2009.

Journalist van Morsum Magnificat zal aan de
Hoge Raad aantonen dat het geen bemoeienissen zijn.
Het vierde rapport over de onveilige werf aan de Kleinesteenweg, 147 te 2221 Booischot heeft op zich laten wachten, maar het is er.

Socalim.
Het Limburgs bedrijf  Socalim uit Houthalen-Helchteren promoot haar veiligheid op haar website
http://www.socalim.be/new/page.php?page_id=5, maar we zouden Socalim al kunnen vergelijken met een politieke partij, politici promoten óók altijd dat ze het "Goed" doen, maar in de praktijk is dat wel wat anders, we bewijzen dat met document V0901012.

EANDIS twee keer in de fout.
Dat een aannemer die door de opdrachtgevers, zoals een EANDIS, qua prijzen en werkdruk als een citroen wordt uitgeperst zijn broek aan veiligheid veegt, is misschien nog te verstaan, maar EANDIS die naar geen € moet kijken, heeft geen enkel excuus.
Behalve het feit dat EANDIS zélf onveilig werkte, zien ze evenmin toe op hun aannemer, ze staan er bij maar ze kijken niet, toch verplicht het KB van 4 augustus 1996 -art 9 en 10- opdrachtgevers om erop toe te zien dat de aannemers die bij hun werken komen uitvoeren, veilig werken, hier levert Morsum Magnificat het bewijs dat EANDIS hier grandioos in de fout gaat.

OCMW Begijnendijk.
Ook het OCMW van Begijnendijk krijgt dezelfde beoordeling als EANDIS, met dien verstande dat een OCMW geácht wordt sociaal te zijn, dus er zeker moet op toezien dat arbeiders bij het uitvoeren van hun werk, niet op hun knieën in de sneeuw moeten gaan zitten en op de koop toe onveilig werken.
Daarom stuurde de journalist van Morsum Magnificat de rapporten naar de Arbeidsauditeur te Leuven, blijkbaar ligt het OCMW van Begijnendijk bij de Auditeur goed in de kast, want deze liet de journalist door de politie ondervragen.

Dossier naar de Hoge Raad voor de Justitie.
Als gevolg van het feit dat de Arbeidsauditeur in zijn nota aan de politie er gewag van maakt dat het misschien om bemoeienissen van de journalist gaat, wat deze aanziet als intimidatie en een poging van de Auditeur om de journalist het uitvoeren van zijn werk te beletten, wordt het dossier doorgestuurd aan de Hoger Raad voor de Justitie.
Voor het dossier gaat de journalist terug tot 1988 en 1997 toen er arbeiders van dezelfde firma geëlektrocuteerd werden en toen dezelfde Arbeidsauditeur de ijver dan de journalist ook niet kon velen en ook toen de politie op de aangever afstuurde. 

Met pensioen.
We vernemen dat de Leuvense Arbeidsauditeur Philippe Berben binnenkort met pensioen gaat, misschien is dit een laatste zet tegen de journalist, we zullen afwachten wat de Hoge Raad voor de Justitie met het dossier doet. Het is hoogst vreemd dat een Arbeidsauditeur iemand op de korrel neemt die met bewijsmateriaal komt aandraven dat de arbeidsveiligheid met de voeten wordt getreden, zelfs de NAVB én WASO waren het eens met de bewijzen. Hoe "Krom" is "Recht" hier eigenlijk wel? Een schrijnend voorbeeld daarvan is de zaak rond Fortis.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel 
EVER ©
www.morse-press.be 

Laatste update ( 13 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.