Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932108





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk : Voor de vierde keer in het ongelijk.
12 maart 2009
Arbeidsrechtbank : Kosten voor tandprothese zijn niet terugvorderbaar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 581.500
Ternat / Begijnendijk, 12 maart 2009.

Hopelijk steken mensen die dit online bericht lezen een lichtje aan dat in het duistere OCMW hol van Begijnendijk wat klaarheid brengt.  Het OCMW van Begijnendijk, veranderde tussen het verzet tegen de Raadsbeslissing en de zitting reeds het geweer van schouder waardoor de "Pil" om te slikken minder groot was.

Het eerst door de MGB burgemeester Roger Verduyckt van Begijnendijk en daarna door hun OCMW gewraakte koppel, wordt met alle beschikbare, maar vooral vuile middelen bestreden, maar het koppel is assertief en laat zich desondanks niet uit het lood slaan en neemt haar toevlucht tot de legale wettelijke mogelijkheden.

Vier keer voor de Arbeidsrechtbank.
Omdat ondermeer door toedoen van de gemeente Begijnendijk -onder impuls van Dirk Claes- de firma waarmee ze hun broodwinning hadden, failliet is gegaan -die rechtszaak is nog lopende- werd er bij het OCMW aangeklopt maar het gemeentebestuur schreef, na een uithuiszetting, het koppel uit de bevolkingsregisters en liet ze prompt door "hun" politie ANG seinen -Adres Niet Gemeld-. Het OCMW verklaarde zich daaropvolgend onbevoegd en weigerde de Wet op het RMI toe te passen, maar de Arbeidsrechtbank te Leuven stelde het OCMW van Begijnendijk in het ongelijk, tegen die beslissing tekende het OCMW op de koop toe beroep aan!  Maar het Arbeidshof te Brussel gaf het OCMW op 26 juni 2008 óók ongelijk !
Drie andere rechtszaken voor de Arbeidsrechtbank te Leuven, de laatste op 2 maart 2009, liepen voor het OCMW van Begijnendijk óók faliekant af want ze werden opnieuw in het ongelijk gesteld!

Tandprothese.
De laatste rechtszaak voor de Arbeidsrechtbank te Leuven handelde erover dat het OCMW de vergoeding van 800 € voor een tandprothese in eerste instantie als terugvorderbaar wilde financieren, maar nadat ze twee rechtszaken verloor, krabbelde het OCMW schoorvoetend terug en stelde tijdens de zitting dat betrokkenen vrijstelling dienden te vragen voor de sociale bijdragen als zelfstandigen, uiteraard beaamde de Arbeidsauditeur dat.  Hoe dan ook, diende het OCMW de terugvorderbaarheid in te slikken, het is dus vier keer op een rij dat het OCMW van Begijnendijk tegen hetzelfde koppel -de ondergetekenden- verliest.

Steeds dezelfde Advocat-en-.
De ex Voorzitter, de facto mandataris van het OCMW, is niemand minder van Patricia Stevens die in haar verkiezingsdrukwerk voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 fier aankondigde dat ze advocate is én voorzitter van het OCMW. Sinds het aantreden van MGB partijgenote LISETTE Verbeeck werd Stevens door de gemeente Begijnendijk als toeziend Schepen bij het OCMW gedetacheerd. 
De "Huisadvocaat" van Begijnendijk is advocaat Johan Hendrickx uit Bierbeek die op een bepaald moment, tijdens een zitting, flagrante leugens uitkraamde waardoor ondergetekenden de Stafhouder en de Onderzoeksrechter, wiens naam in een openbare zitting door meester Hendricks werd genoemd, op de hoogte bracht.
Het dossier rond het OCMW van Begijnendijk wordt steeds dikker, de bewijzen dat ze asociaal zijn stapelen zich óók op.

Vijfde rechtszaak volgt.
Ondertussen loopt er een vijfde zaak, nu over een referentieadres en het opdringen van een huur voor een woning die ondermeer geen huisnummer heeft.

Erik Verbeeck - Van Der Sande

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel  
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 12 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.