Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932111





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Den Draai vzw Heist-op-den-Berg, kansarmen het woord geven?
08 maart 2009
Het verschil tussen zeggen, streven en de werkelijkheid is groot.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 579.900
Ternat / Hulshout, 8 maart 2009.

Onder het motto "Armoede aanpakken in de regio Heist-op-den-Berg" werd er heden morgen in Brasserie "Castello" te Hulshout door vzw Den Draai een "Koffie en muze" gehouden, de toegangsprijs was 17,50€ per persoon.

De "Pers" en de "pers".
Morsum Magnificat kreeg op 1 maart een e-mail toegestuurd waarin voornoemd evenement werd aangekondigd.  Omdat Morsum Magnificat de échte kansarmen met raad en daad helpt en daarmee "kansarmoede" bestrijdt, plaatsten we het bericht geheel belangeloos "online". Omdat het initiatief aanvankelijk onze goedkeuring heeft, schrijven wij zelfs met twee personen in en betalen óók 35 €. Maar bij het binnenkomen voor allerlei andere zaken nóg eens gaan betalen, is iets té veel gevraagd van ons. Groot was onze verbazing toen we rond tien uur een fotograaf én een reporter zagen opdagen die op de koop toe nog eens gratis mochten aanschuiven, de journalist -stagair?- was van een gazet die recent 100 mio €  voor de overname van het Nederlandse NRC betaalde en terwijl er anderzijds werd aangekondigd dat een tiental journalisten van De Morgen ontslagen zullen worden. vzw Den Draai laat de "kleine"  Morsum Magnificat betalen en het grote Het Laatste Nieuws gratis aanschuiven ....

Muzikale omlijsting.
Het duo Jacqueline Booij en Serge Girard uit Mol zorgden voor een geslaagde passende muzikale omlijsting, meer en foto's in Morsum Magnificat 164.

OCMW Heist-op-den-Berg.
Wanneer we de Flyer van vzw Den Draai even doornemen, dan lijkt de inhoud ervan meer op een schot voor de boeg van het OCMW  -van Heist-op-den-Berg- die op deze "Koffie en Muze" goed vertegenwoordigd was, óók de Voorzitter nam deel, maar toen was het al tegen de middag. Wat de bedoeling van het OCMW is, is niet duidelijk.

Het volledige verslag van de bijeenkomst volgt in MM 164
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be

Laatste update ( 08 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.