Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932115





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hangt "Iedereen" aan de lippen van de politiek?
02 maart 2009
Is "Krom" definitief "Recht" geworden? Is er nog persvrijheid?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 576.800
Ternat, 2 maart 2009.

Wat deze redactie al enkele jaren schreef en voorspelde, wordt schoorvoetend hier en daar door de gazetten gepubliceerd, kijk maar naar Amerika, als het daar regent, dan druppelt het hier. Nu daar een socialistische president aan de macht is -het werd stilaan tijd dat wereldveroveraar Bush opstapte-, gaat Europa meedelen in de klappen, alleen beseft men dat in Europa, lat staan in België nog onvoldoende.

Een onnozel voorbeeld : Basketsloefkes.
Hoe erger de crisis toeslaat, hoe meer macht de politiek zal krijgen. De Belgen "kruipen"
naar de macht, van klein tot groot, machtsmisbruik manifesteert zich al vanaf de verantwoordelijke van bijvoorbeeld een Auto 5 center ergens in Vlaanderen.  Alle werknemers dragen werkschoenen echter, degene die zich als verantwoordelijke opstelt, maar evengoed werknemer is als de rest, draagt geen werkschoenen maar "basketsloefkes" uit het liedje van Sam Goris, alleen is het hier écht én uiteraard strijdige met de wet op de PBM -arbeidswetgeving-.

Machtsmisbruik vanuit de kleinste machtspositie ...


De énige die geen veiligheidschoenen draagt is de
vestigingverantwoordelijke .....

Machtsmisbruik een gevaar voor de democratie.
Door de crisis loopt zowat iedereen met de schrik de job te verliezen, mensen "kruipen"
ook hier voor iedereen die macht heeft om de tewerkstelling te behouden, vooral politici spelen daarin een grote rol, maar zoals het voorbeeld bij de verkoop van Fortis wordt óók justitie in dat machtsspel betrokken, gebruikt en / of misbruikt, een justitieapparaat waar de politiek een rol kan spelen is het einde van de democratie.

Persvrijheid.
Deze redactie werd vorig jaar door een klacht van een politica voor de Raad Voor
Journalistiek gesleurd, iedereen in het dorp waarover het gaat weet hoe die politica op de plaats is gekomen waar ze nu zit, iedereen in dat dorp weet dat die politica niet bekwaam
is om de functie uit te voeren die ze via politiek heeft gekregen.
Toen deze redactie klachten over haar maatschappelijk werk als politica binnenkreeg, dat
degelijk onderzocht, de bronnen vierdubbel natrok, daarover artikels publiceerde, slaagden ze erin om de RVJ voor hun kar te spannen en de journalist voor zijn publicaties over "Ex mandatarissen" in plaats van "Politici" te laten beoordelen, ook hiér wordt de persvrijheid aan banden gelegd.  De RVJ is een afkooksel van de VVJ, een journalistenvereniging met 4500 leden die door het Ministerie, dus door de politiek, worden erkend. Maar buiten de VVJ zijn er nog 8500 journalisten die geen lid zijn van de VVJ, daarom rekenen deze laatsten maar al te graag af met een concurrent, dat hebben ze dan ook met veel plezier gedaan. Omdat Pers en Politiek één pot nat is, wordt het een "selectieve" persvrijheid, ook hier is alles verziekt en bestaat de persvrijheid zoals ze in de Grondwet en het EVRM is neergeschreven niet meer.

Krom is Recht geworden.
Het laatste jaar heeft deze redactie in meerdere dossiers het "Kromme" blootgelegd,
maar in evenveel keren kregen we van personen waarvan we verwachten dat ze dat zouden inzien, tegenwind.  In het geval van de Cannabis werd de journalist van Morsum Magnificat bedreigd, hij plaatste een klacht met Burgerlijke partijstelling, bij de inzage van het dossier bleek, dat een politie-inspecteur in zijn verklaring de agressor in feite nog verdedigde, maar de Procureur vervolgde, de zienswijze van de politieagent was dus verkeerd. Als de politie al misdrijven goedkeurt en degenen die ze aankaarten in een slecht daglicht stelt, zijn we fout bezig, dat is allemaal de schuld van malafide politici die aan de macht zijn.  Met de crisis neemt de persvrijheid en de democratie een flinke duik naar beneden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be

Laatste update ( 02 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.