Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932116





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rosa verzuipt in mazout en beweegt in het oog van de camera-Update1
01 maart 2009
Het OCMW probleem Begijnendijk moet in de aandacht blijven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 576.500
Ternat / Heist-op-den-Berg, 01 maart 2009

--- wijziging 22:30 2/3/2009
--- Update 1 10:30 2/3/2009
Stookolietank.
Onafgezien het feit dat de Vlarem I wetgeving voor particuliere tanks <5.000 liter vanaf 1
maart 2009 versoepeld is, had deze tank al sinds augustus 2000 in orde moeten zijn, ondermeer voorzien zijn een overvulbeveiliging én de groene dop, de tank is dus niet in orde. Bij de leverancier uit Booischot bevestigt men ons dat er 800 liter in de tank is gepompt en 199 liter in een plastic vat(?) van de eigenaar.
Verveeld.
De leverancier zit er mee verveeld en begrijpt niet waarom wij hem erbij betrekken, wat wij niet doen, wij controleren alleen de broninformatie want Rosa is niet altijd correct in haar verhalen, dat
er geen groene dop is kan hij vanaf zijn bureau niet zien, zegt de man aan de telefoon, dat is waar, maar  ...
"Die mevrouw heeft ons vrijdag drie keer gebeld om te vragen of we toch zouden komen
leveren, anders zou ze zonder mazout vallen", ik heb er vrijdagavond om 17.00u nog
iemand naartoe gestuurd zegt de leverancier.
OCMW moet Rosa beter begeleiden.
Het is duidelijk dat Rosa L. op één of andere manier in de war is, wij hebben haar op 21
februari 2009 gezegd dat er nog ongeveer 300 liter mazout in de tank was, óók huiseigenaar André M. weet dat, hij heeft zelf een rolmeter opgehaald om de juiste
afmetingen van de tank en de hoogte van de vloeistof te bepalen.  Er werd toen maten van l 2 x d0,60 x h0,30 meter opgemeten en dat is dus +/-360 liter. De mazoutkachel verbruikt, volgens de eigenaar, 7 liter per dag, op 27 februari was er nog ongeveer 300 liter in de tank, er kan bijgevolg op 27 februari geen 1.000 liter worden bijgevuld.
Zowel het OCMW van Begijnendijk als dat van Heist-op-den-Berg zouden Rosa wat beter
moeten begeleiden, maar kan dat? Het éné OCMW wil Rosa buiten en het andere wil haar
niet binnen, is dát ons sociaal systeem?

Meer informatie omtrent stookolietanks bij : www.informazout.be  02 558 52 37

We moeten de maand Maart spijtig
genoeg weer beginnen met een triest onderwerp.
 

In juli 2008 verliest Rosa na een lange verzorgingsperiode in een Caravan op een Begijnendijkse Camping haar man Charles, dat leven in een Caravan, waar Charles weliswaar tussen het groen voor zijn -eindrit- graag verbleef, was geen sinecure en omdat ook háár gezondheid niet is wat het zou moeten zijn, was een degelijke huisvesting noodzakelijk, maar ook hiér faalde Begijnendijk, zowel in de Dreef als in de Raamstraat, waar Rosa ondermeer geen eigen elektriciteitsmeter had -en elektriciteit mag niet zómaar doorverkocht worden-.

Vlaams Belang.
Door een ingreep van de huisarts belandde Rosa in november 2008 in het Imeldaziekenhuis waar ze op 20 december werd ontslagen, weer bleef het OCMW van Begijnendijk aangaande artikel 23 van de Grondwet ingebreke, Rosa kon bij een vriendin intrekken en, tot groot ongenoegen van het OCMW van Begijnendijk, op referentieadres bij Maurice Ronsmans -Vlaams Belang gemeenteraadslid- worden ingeschreven, de sociaal (??) werker zou tegen Rosa gezegd hebben dat beroep doen op het Vlaams Belang haar "zaak" geen goed zou doen, we hebben geen reden om Rosa op dat item niet te geloven, die sociaal (??) werker doet inderdaad zo'n uitspraken, wij kunnen dat op deze redactie beamen omdat wij zelf aan de lijve ondervonden hebben hoever ze in Begijnendijk durven gaan, óók in het dossier van Danny L. gebeurde dat.

Wel mazout, maar niet mogen inschrijven.
Nu het door de keuze van Maurice Ronsmans duidelijk werd dat Rosa niet van MGB strekking is, is het énige doel van het OCMW van Begijnendijk; Rosa uit Begijnendijk verdrijven.
Omdat een vriendin van Rosa via het Internet in Heist-op-den-Berg "iets" -wegens de verhuizing van een Iraniër naar een woning van het OCMW Heist-op-den-Berg-  had gevonden, trok de sociaal(?) werker -die op 2 december 2008 ook de vergadering in het Imeldaziekenhuis bijwoonde- meteen met Rosa naar het stalleke dat hij meteen goedkeurde, de sociaal(?) werker moet stekenblind zijn.
Op 15 januari 2009 kende het OCMW van Begijnendijk vlot dringende steun toe voor 500 liter stookolie voor de énige mazoutkachel in de woning.
Op donderdag 26 februari 2009, dus iets meer dan één maand na de vorige tankbeurt, kent het OCMW van Heist-op-den-Berg -waarvan de sociaal werker zegt dat Rosa zich daar op dat adres niet in de bevolkingsregisters kan inschrijven, wat wegens de Wet Tobback uit 1991 manifest onjuist is- levert het OCMW van Heist-op-den-Berg een mazoutcheck voor duizend liter mazout af!

Mazout in overvloed, ook grote  reserve in jerrycans.
Op vrijdag 27 februari 2009 daagt de leverancier op met 1.000 liter stookolie maar moet vaststellen dat die hoeveelheid niet in de tank kan, de eigenaar André M. staat meteen klaar om de hoeveelheid in diverse plastic kruiken op te vangen, Rosa heeft nu mazout en ellende in overvloed. Het is onbegrijpelijk hoe hier een spelletje met mensen wordt gespeeld, dat Rosa niet altijd de waarheid spreekt, mensen voor haar kar spant, is wellicht juist maar dat rechtvaardigt de houding, van welk OCMW dan ook, niet.
In alle dossiers die deze redactie sinds 2006 krijgt toegespeeld, is het duidelijk dat OCMW's graag samenwerken met malafide eigenaars die verhuren zonder dat het verhuurde voldoet aan de wettelijke voorschriften, dat is achtereenvolgens Jules P. Firmin V.L. en nu André M.  De overheid, in casu het OCMW van Begijnendijk én Heist-op-den-Berg, sluiten de ogen voor de overtredingen op de wetten qua huisvesting, het is dan ook zeer frappant te vernemen dat Heist-op-den-Berg bij het Parket goed zou scoren qua Ruimtelijke ordening, bij het huis aan de Moerstraat én de Kleinesteenweg is dat alvast anders.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 02 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.