Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926554





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk en Heist-o-d-Berg : Rosa in de tang van André M.
28 februari 2009
Nu ook een camera die alle bezoekers van Rosa ziet komen en gaan.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 576.300
Ternat / Heist-op-den-Berg 28 februari 2009.

Oók hier zal de journalist zich
niet door de malafide eigenaar laten intimideren!

Voor de eigenaar-s- : Burgerlijk wetboek.

Art.1719
De verhuurder is, uit de aard van het contract, en zonder dat daartoe enig beding nodig is, verplicht :
het verhuurde goed aan de huurder te leveren
dat goed in zodanige staat te onderhouden dat het kan dienen tot het gebruik waartoe het verhuurd is

de huurder het rustig genot daarvan te doen hebben zolang de huur duurt.
Art 1720
De verhuurder is verplicht het goed in alle opzichten in goede staat van onderhoud te leveren. Hij moet daaraan gedurende de huurtijd alle herstellingen doen, die nodig mochten worden, behalve de herstellingen ten laste van de huurder. De volgende herstellingen worden gewoonlijk geacht ten laste van de huurder te vallen: ontkalking van de boiler - vervanging van gebroken vensters
Art 1721
Vrijwaring is verschuldigd aan de huurder voor alle gebreken van het verhuurde goed, die het gebruik daarvan verhinderen, ook al mocht de verhuurder die bij het aangaan van het contract niet hebben gekend. Indien de huurder tijdens de huur verborgen gebreken ontdekt, is hij gehouden deze snel mee te delen (ten laatste binnen de drie maanden) hetzij mondeling hetzij per aangetekende brief met termijn of via het Vredegerecht
.


Donderdag 26 februari is men van het huurpand voor een artikel in Het Laatste Nieuws, dat vandaag zou
verschijnen, bij Rosa foto's komen nemen maar het artikel kwam er niet, misschien a.s. maandag 2 maart, zoniet is journalist Geert Mertens eraan voor de moeite wat niet de eerste keer is. Rosa had niettemin al een gazet gekocht, ze heeft niet naar de journalist van Morsum Magnificat geluisterd die haar op voorhand had gewaarschuwd; maar ach, mensen zijn zo : "eerst zien en dan geloven".

Alle Vlarem wetten moeten vernietigd worden ..
.... deze tank werd op 27 februari 2009 nog nokvol gedaan!



De milieuinspectie / dienst moet dringend op bezoek bij meneer André

Stookolietank te klein en geen overvulbeveiliging.
Medio januari 2009, toen Rosa het pand betrok, werd 500 liter stookolie in de roestbaktank van Andre M.
-de eigenaar van het gebouw- geleverd, de stookolie dient om één kachel te laten branden -zie artikel MM 163-. Enkele dagen geleden vertelde Rosa dat ze van het OCMW van Heist-op-den-Berg een stookoliecheck voor duizend liter mocht ophalen. Op 21 februari 2009 is de journalist van Morsum Magnificat bij Rosa een interview gaan afnemen en daarbij óók, samen met de eigenaar -die toelating gaf- naar die tank gaan kijken, Rosa werd gerustgesteld dat de tank nog zo'n 300 liter stookolie bevatte en dat zij dus niet meteen hoefde te panikeren, maar Rosa luisterde niet en bestelde toch.
Vrijdag 27 februari werd er geleverd maar de hoeveelheid van duizend liter kon niet in de tank, eigenaar
André had meteen de oplossing; de overschot, zo'n -vierhonderd liter- werd in losse plastic verpakkingen gepompt!  Aangezien de stookolietank niet voldoet aan de Vlarem, geen overvulbeveiliging heeft -fluit-, is het nog te bezien of er geen stookolie is gelekt, maar gezien de aard van het geleeg van André, zal dat geen probleem zijn. De milieu-inspectie zou daar best dringend een kijkje gaan nemen.

Bedreigingen als gevolg van de camera.
Omdat het tijdens het interview van 21 februari 2009 niet kon gebeuren, werden vandaag   enkele
sfeerbeelden gemaakt, blijkbaar heeft ofwel de Filippijnse buurvrouw, ofwel de eigenaar André M. zelf dat, via de camera die daar staat opgesteld, gezien. Hoe dan ook, plotseling kwam André opdagen met een soort houten lat en bedreigde de journalist van Morsum Magnificat, deze had nog vijf seconden tijd om van "zijnen hof" te gaan, of hij zou op de kop van de journalist kloppen, dat heeft hij later aan de telefoon nóg eens herhaald.  De Filippijnse buurvrouw kwam tussenbeide en André droop af naar zijn erf. Frappant is toch wel zegt Rosa, dat bij het nemen van foto's eerder deze week, de eigenaar én de Filippijnse er óók waren en niets gezegd hebben, nu mogen er van de woning die Rosa huurt, plotseling geen foto's meer gemaakt worden, wat is daar allemaal te verbergen, werd de camera er geplaatst omdat de auto van de Filippijnse -die blijkbaar 's nachts werkt- eerder al eens is beschadigd?

Mooie OCMW's.
Behalve dat de indruk dat bestaat Rosa L. door het OCMW van Begijnendijk wordt gedumpt in
Heist-op-den-Berg, de sociale werker -?- van Begijnendijk oordeelde dat de woning aan de Moerstraat "goed" was ondanks dat er nagenoeg geen verluchting mogelijk is, de elektriciteitsmeter bij de buurvrouw staat, de mazouttank bij de huisbaas  en nog enkele andere problemen, lijkt er nu dus nog een bijkomend probleem de kop op te steken; de aanwezigheid van een camera op de gezamenlijke oprit voor de drie woningen -volgens Heist-op-den-Berg maar één-. Elke beweging op de oprit is te volgen, óók die van Rosa. Onduidelijk van wie de camera is, van de huisbaas M. of van de Filippijnse buurvrouw, alleszins niét van Rosa. In de praktijk komt het er in elk geval neer dat één van haar buren, de buurvrouw óf André M. exact weet wanneer Rosa weg is of thuiskomt, wie haar bezoekers zijn,  hoelang die blijven enz. enz, een  schending van de privacy zonder weerga.  Is het de beide OCMW's nu nog niet duidelijk dat Rosa daar om verschillende redenen niet kan gaan wonen?

EVDS

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 02 maart 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.