Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926556





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rommelkredieten : Draait burger er voor op?
26 februari 2009
Status "rommel" voor CDO's met een waarde van 28 miljoen Euro.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 575.200
Brussel / Ternat, 25 februari 2009.

De Participatie Maatschappij Vlaanderen -PMV- belegde voor 28 mio Euro in CDO's -Collateralized Debt Obligations- die nu door het ratingbureau Moody's als "rommel" werden gecatalogeerd.

Burger de dupe.
Drie jaar geleden haalde PMV in totaal 110 miljoen euro op bij het grote publiek via Arkimedes met de bedoeling het opgehaalde geld te investeren in Vlaamse toekomstbedrijven. Maar PMV besliste op eigen houtje om wat bij te verdienen en belegde 28 miljoen euro in CDO's die nu de status van 'rommel' hebben gekregen. Het is de Vlaamse burger die de dupe van deze speculatie wordt  en voor de verliezen zal mogen opdraaien.

Gokverlies sanctioneren.
Voor LDD kan het niet dat iedereen bij PMV ongestraft wegkomt in deze zaak. Ze vraagt dan ook dat de bevoegde minister de verantwoordelijken van het gokverlies sanctioneert. De partij eist het ontslag van algemeen directeur Thomas Fiers en zijn voltallige Raad van Bestuur die de beslissing hebben genomen om te speculeren met het opgehaalde geld. Het kan niet zijn dat iemand die zoveel geld vergokt op zijn stoel mag blijven zitten, maar denkelijk is een sanctie te moeilijk met zoveel kabinetsmedewerkers in de Raad van Bestuur van PMV
 
Imagoschade herstellen.
Om de imagoschade van PMV te herstellen is het ontslag is nochtans essentieel. Momenteel is er sprake van een nieuwe kapitaalronde van Arkimedes bij de burger in het kader van het zogenaamde tweede relanceplan. Wéér om te investeren in de Vlaamse economie. Wéér georganiseerd door PMV.

Geloofwaardigheid.
Geen enkele burger gaat nog zijn geld willen lenen aan PMV na deze affaire? En dat terwijl PMV in deze economische crisis essentieel is om als tussenpersoon op te treden tussen de burger en het bedrijfsleven. De geloofwaardigheid en het vertrouwen in PMV kan alleen hersteld worden als de verantwoordelijken voor deze zaak worden gesanctioneerd.

Bewerkte persnota LDD

JVDS © 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.    

Laatste update ( 26 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.