Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926556





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw bestuur en voorzitter voor Jong N-VA.
23 februari 2009
David Manaigre wordt nieuwe algemeen voorzitter.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 574.100
Brussel / Ternat, 23 februari 2009.

Zaterdag heeft de jongerenorganisatie van N-VA in Hasselt een nieuw nationaal bestuur verkozen. De uit Assenede afkomstige 23-jarige David Manaigre is de nieuwe voorzitter van Jong N-VA. Uittredend voorzitter Bas Luyten had zich geen kandidaat meer gesteld om zichzelf, na twee termijnen, nogmaals op te volgen.

Factor van belang.
Als nieuwe voorzitter van Jong N-VA zal hij meteen plaatsnemen in het partijbestuur en de partijraad van de N-VA. en zijn eerste uitdaging zal er in bestaan om de partij ten volle te ondersteunen in de nakende verkiezingsstrijd. Jong N-VA is met meer dan 1.000 leden de voorbije jaren uitgegroeid tot een factor van belang in de werking van de N-VA. Een aantal jongeren bekleedt zelfs prominente plaatsen op de lijsten waarmee de N-VA naar de kiezers trekt.

Stevige reputatie.
Manaigre die momenteel politieke wetenschappen studeert aan de UGent heeft zijn stevige reputatie opgebouwd als lokaal bestuurslid van de N-VA in Assenede en kritisch nationaal raadslid bij de jongeren. Hij zal worden bijgestaan door de ervaren nationaal secretaris Lieven De Rouck uit Brussel die hiermee een vervolg breit aan zijn mandaat en door Wim De Waegenaere uit Izegem als nationaal penningmeester.
De overige bestuursleden zijn Kim Van Cauteren (Lede), Kim Geybels (Lummen), Stijn ‘Adhemar’ Vandamme (Torhout) en Kristof Cooreman (Roosdaal), die respectievelijk verantwoordelijk worden voor vorming, externe contacten, acties en redactie. 

Belangrijkste taak.
Manaigre ziet het als zijn belangrijkste taak om de komende jaren nog meer jongeren te overtuigen van de noodzaak van een sterker Vlaanderen. Volgens de nieuwe N-VA jongerenvoorzitter Manaigre biedt België geen enkele oplossing meer voor de grote uitdagingen van vandaag, enkel Vlaanderen en Europa kunnen garant staan voor de toekomst van de jonge generatie.

Uiteraard werd Ex-voorzitter Bas Luyten nog uitgebreid in de bloemetjes gezet voor zijn vierjarig voorzitterschap bij Jong N-VA. Ook N-VA voorzitter Bart De Wever feliciteerde het nieuwe bestuur al met zijn verkiezing: “Te meten aan het enthousiasme en de creativiteit die onze jongeren telkens weer aan de dag leggen, kan de campagne al niet meer stuk,” zei De Wever.

JVDS

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 23 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.