Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926559





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Maingain wil eigen politietroepen in Vlaamse rand.
20 februari 2009
Verregaande samenwerking tussen Montgomery en Wokra.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 572.800 
Brussel / Ternat, 20 februari 2009.

Als voorzitter van de politieraad van de politiezone Montgomery, maakt FDF voorzitter Maingain bekend dat er een verregaande samenwerking komt tussen zijn Brusselse zone en de Vlaamse politiezone Wokra -Wezenbeek-Oppem en Kraainem- met als doel het aanpakken van Vlaamse manifestaties in de Vlaamse rand. N-VA kamerlid Ben Weyts en de voorzitter van N-VA Brussel Karl Vanlouwe willen dat minister van Binnenlandse Zaken De Padt hier een stokje voor steekt.

Samenwerking politiezones.
In de bekende zelfgenoegzame stijl maakt FDF-voorzitter Olivier Maingain in het weekblad Vlan bekend dat de burgemeesters van de zones Montgomery (Brussel) en deze van de faciliteitengemeenten Wezembeek-Oppen en Kraainem een akkoord bereikten over een verregaande samenwerking tussen hun politiezones. Het betreft logistieke bijstand en ondersteuning bij het handhaven van de openbare orde.

Ongewenste aanwezigheden.
Maingain verduidelijkt dat het gaat om steun van de Brusselse politiemacht aan de faciliteitengemeenten voor het aanpakken van :“ongewenste aanwezigheden op zittingen van de gemeenteraad”. Hij verwijst hiermee naar de Vlaamse protestacties tegen de taalwet- en andere overtredingen in de faciliteitengemeenten. De FDF-voorzitter is er zelfs trots op dat het akkoord er is gekomen omdat de betrokken burgemeesters allemaal tot dezelfde partij behoren.

Stoottroepen.
Zowel Ben Weyts als Karl Vanlouwe willen dat de minister van Binnenlandse Zaken De Padt ingrijpt omdat, volgens hen, Mangain zich opstelt als een bendeleider van een huurlingenleger die zijn stoottroepen, over de gewestgrenzen heen, wil inzetten om Vlaamse activiteiten in de kiem te smoren. Bovendien worden de lokale politiekorpsen gewoon misbruikt voor politieke doeleinden wat met een betere dienst aan de bevolking niets te maken heeft, wel integendeel.

Geen goed idee.
Ook vanuit een veiligheidsoptiek is volgens Weyts een dergelijke samenwerking geen goed idee omdat deze gericht is tegen Vlamingen wat in de gegeven context als een pure provocatie kan worden beschouwd. Deze samenwerking zal de openbare orde zeker niet ten goede komen maar kan juist aanleiding geven tot escalatie.

Taalwetgeving.
Karl Vanlouwe wijst ook op de problemen die kunnen ontstaan inzake de taalwetgeving vermits het Brussels gewest officieel tweetalig is terwijl Wezembeek-Oppem en Kraainem tot het Nederlandstalig Vlaamse gewest behoren. 

N-VA parlementslid Weyts ondervraagt minister De Padt zo spoedig mogelijk. Deze kan bijvoorbeeld optreden via de gouverneur, verantwoordelijk voor de politie en de samenwerkingsverbanden binnen de provincie.

JVDS © 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.    

Laatste update ( 20 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.