Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931838





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diversiteit binnen de geïntegreerde politie.
18 februari 2009
Dienst Gelijkheid en Diversiteit lanceerde tal van initiatieven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 571.900
Brussel / Ternat, 18 februari 2009.

Hoewel het niet meteen opvalt zijn bijvoorbeeld een homoseksuele politieman, een inspecteur van buitenlandse origine, een personeelslid met een handicap talrijk aanwezig binnen de geïntegreerde politie.  De voorbije maanden heeft de dienst Gelijkheid en Diversiteit van de Federale Politie dan ook tal van initiatieven gelanceerd om de diversiteit binnen de politie te bevorderen.

Vertrouwen van de burger.
Een gemengd korps geeft de burger het vertrouwen dat de politie ten dienste staat van iedereen en aandacht heeft voor verscheidenheid in de samenleving. Bovendien, een eerbiedwaardige dienstverlening naar de burger toe is pas geloofwaardig wanneer men ook onder collega’s dezelfde principes hanteert. Respect voor diversiteit betekent ook meer welzijn op de werkvloer en dus een betere politieorganisatie.

Diversiteit bevorderen.
Met deze stelling in gedachten heeft de dienst Gelijkheid en Diversiteit van de Federale Politie, in samenwerking met de Vaste Commissie van de Lokale Politie, de voorbije maanden opnieuw tal van initiatieven gelanceerd om de diversiteit binnen de politie te bevorderen.
Zo heeft er begin deze week een studiedag plaatsgevonden over diversiteit waaraan ruim 200 ambtenaren van Lokale en Federale Politie hebben deelgenomen. Intern is ook een korte film gelanceerd die een aantal vaak voorkomende maar soms genegeerde situaties bespreekbaar moet maken. Die film zal als intern werkinstrument worden gebruikt op de werkvloer.

Handvest ondertekend.
Commissaris-generaal Fernand Koekelberg en de drie directeurs-generaal van de Federale Politie hebben in november 2008 het Handvest van de Diversiteit ondertekend. Daarmee wensen zij de inzet ten voordele van gelijkheid van kansen en diversiteit binnen de Federale Politie te benadrukken.

Netwerk.
Er werd in 2007 door de Federale Politie een netwerk van contactpersonen opgericht om het diversiteitsbeleid op alle niveaus in de organisatie te bevorderen. Het netwerk bestaat uit een zestigtal personeelsleden van de geïntegreerde politie (lokale en federale politieambtenaren, burgerpersoneel, mannen, vrouwen, jongeren, ouderen, personen van Belgische en buitenlandse origine…) die een expertise bezitten en interesse hebben voor het beheren van diversiteit en gelijkheid van kansen.
De taak van dit netwerk bestaat erin om informatie en kennis uit te wisselen en om tijdens werkvergaderingen over concrete zaken te discussiëren. Op die manier kan er bijgeleerd worden en kunnen er lessen getrokken worden inzake diversiteit en gelijkheid van kansen.
De resultaten hiervan worden via een geïnformatiseerde gegevensbank (Mosaic) ter beschikking gesteld van het hele personeel.  De leden van het netwerk volgen ook geregeld opleidingen over specifieke onderwerpen om hun expertise te vervolledigen en actueel te houden.

JVDS ©

NVDR.
Met dit persbericht is het toch duidelijk dat de politiediensten nog altijd aan hun verbetering sleutelen, onze ervaring leert, en hiermee zijn we niet over één nacht ijs gegaan, dat slechts bepaalde afdelingen -die we hier niet noemen- tevreden zijn met de hervorming, vele andere diensten niet, andere aanwijzingen geven toch aan dat de burgemeesters de facto te veel invloed hebben op de locale politie. Recent zei een politie-inspecteur dat zijn Korpschef wel dégelijk onderscheid maakt tussen burgers, een verschil dat in verband stond met de verhouding van die burgers tot hun burgemeester, dat zou niet mogen kunnen, alle politiemensen moeten correct handelen en kúnnen handelen, los van alle politieke spelletjes en dat is hier in dit land niet het geval, een recent en schrijnend voorbeeld daarvan is het gedoe rond de politietop te Brussel.
Een politiecommissaris zie ons, dat we 's middags maar eens in de Grétrystraat moeten gaan kijken ...
EVER © 

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.    

Laatste update ( 19 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.