Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931841





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nationaal voetbalstadion nog niet voor vandaag.
13 februari 2009
Dossier ruimtelijke ordening in voorbereidende fase.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 569.400
Brussel / Ternat, 12 februari 2009.

In de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand van het Vlaams Parlement werd vandaag uitleg gevraagd over de mogelijke aanleg van een nationaal voetbalstadion op het grondgebied van Parking C dat op het grondgebied van Grimbergen, een gemeente in Vlaams-Brabant ligt en eigendom is van het Brusselse Gewest.

Eerst akkoord Vlaamse Gewest.
Greet Van Linter (Vlaams Belang) vroeg duidelijkheid over mogelijke plannen ter zake en over de verklaringen die werden afgelegd door de Brusselse minister Guy Vanhengel van Open Vld. Volgens Van Linter is niets mogelijk zonder het akkoord van het Vlaamse Gewest.

Samenwerking noodzakelijk.
Elke Roex (sp.a) merkte op dat het hier gaat om een dossier waarvoor samenwerking noodzakelijk is tussen Brussel en Vlaanderen en verwees daarbij naar de samenwerking die er al is op het vlak van het arbeidsmarktbeleid.

Geen gebiedsroof.
Open Vld-er Sven Gatz stelde dat het zeker niet kan gaan om ‘gebiedsroof’, maar dat samenwerking noodzakelijk zal zijn om een dergelijk project te realiseren. Hij is er ook van overtuigd dat er nog veel water naar de zee zal vloeien alvorens concrete stappen zullen worden ondernomen.

Nog geen standpunt mogelijk.
Minister-president Kris Peeters onderstreepte in zijn antwoord dat er enkel studies zijn gemaakt over de mogelijke locatie. Momenteel is het volgens Peeters niet mogelijk een standpunt in te nemen zolang er nog geen duidelijk standpunt is van de Brusselse Regering. Volgens de minister-president is het zeker niet evident om een nationaal voetbalstadion aan te leggen in Vlaanderen waarbij Vlaanderen een deel van de lasten op zich zou moeten nemen zonder betrokken te worden bij de plannen. Met andere woorden, als men in die richting denkt, is het evident dat de Vlaamse Regering daarbij betrokken moet worden, maar voorlopig is er geen vraag, aldus de minister-president.

Niet laten opjagen.
Op de vraag van Greet Van Linter of de Vlaamse Regering niet beter zo vlug mogelijk een duidelijk signaal geeft over haar eigen plannen inzake ruimtelijke ordening, antwoordde de Vlaamse minister-president dat het aan de Brusselse Regering is om duidelijkheid te verschaffen. Bovendien zal de Vlaamse Regering duidelijke standpunten innemen zodra het dossier ruimtelijke ordening, dat de administratie voorbereidt, klaar is. “We mogen ons zeker niet laten opjagen door uitspraken in de kranten. Maar dat neemt niet weg dat we al het mogelijke doen om alles nog binnen deze legislatuur te finaliseren”, aldus de minister-president.

JVDS ©

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.    


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.