Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927828





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
F.A.N.C.: Al doende leren ze nog niet .
22 juni 2006
Agentschap beheerst de materie van de radioactieve opvangers ?verre van?.
Betekom / Brussel 22 juni ?06.

Parlementsleden worden door de Minister van Binnenlandse Zaken voorgelogen omdat deze zich door het F.A.N.C. verkeerd laat informeren, een voorbeeld daarvan zijn de antwoorden van Minister DEWAEL van 20 juni 2006 op vragen van Voksvertegenwoordiger J.ARENS <zie ander artikel>.

Nooit wakker geweest.
Sinds 1950 werden er in Belgi? ? volont? en illegaal radioactieve elementen geplaatst, de zogenaamde radioactieve bliksemafleiders. Dat het er uiteindelijk zo?n 15.000 werden heeft de overheid (D.B.I.S. ? Samain, Baekelant, etc.) nooit verontrust. 

Zelfs de Wet van 28 februari 1963 kon niet baten.
Zelfs toen de Wet van 28 februari 1963 in voege kwam vond de overheid van toen <dezelfde Directie die nu bij het F.A.N.C. slaapt> het niet nodig om de illegale plaatsing van radioactieve opvangers te stoppen, Samain, Baekelandt en konsoorten waren daarvan wel degelijk op de hoogte, maar ze lieten begaan.

Rapport EURATOM uit 1970.
Terwijl andere landen, zoals ondermeer Nederland, de nodige aandacht schonken aan het vernietigend rapport van EURATOM uit 1970, bleef men in Belgi? bij de D.B.I.S. verder slapen, daarom moet er aan de ?laksheid? ook de beschuldiging ?Crimineel? worden toegevoegd omdat een ambtenaar in functie die op de hoogte is van een misdrijf dat (volgens de Wet) aan het betreffende Parket moet melden en het plaatsen van illegaal radioactief materiaal behoort daartoe.
Door de laksheid van de D.B.I.S. was het mogelijk dat een aantal gekende bedrijven 15.000 dergelijke illegale opvangers heeft kunnen plaatsen, het gaat hier in feite over ongeveer 100.000 radioactieve pastilles / plaatjes die Americium 241 en Radium 226 bevatten, de bronactiviteit kan oplopen tot 200 MBq en een dosistempo in contact van 0,2 tot 5 mSv/h !!

 
Al in 1982 ging ??n persoon tot actie over.
Vanwege het gedoogbeleid van de overheid (D.B.I.S) werd de concurrentie dermate vervalst, dat een bedrijf uit Ravels in 1982 een actie op het getouw zetten, ?aan de boom begon te schudden?, mits de hulp van BRT Journalist FRED JANSSENS werd de plaatsing van de radioactieve tuigen in 1985 verboden.
Het verbod in 1985 kwam er dus niet door acties van de bevoegde overheid (D.B.I.S.) maar door ??n bedrijf, dat meteen aan de zeer winstgevende bedrijvigheid <plaatsen van illegale opvangers> van enkele malafide bedrijven een einde stelde en de woede van de overheid (D.B.I.S. ? Samain ? Baekelandt) op de hals haalde, zij hadden gefaald !

Twintig jaar later : Opnieuw dezelfde persoon.
Bijna twintig jaar na het verbod op de plaatsing van de radioactieve opvangers, wordt vastgesteld dat met de verwijdering amper is begonnen en dat dezelfde bedrijven, die vroeger op een illegale manier de tuigen plaatsten, bij de verwijdering opnieuw de regels overtreden en op de koop toe er nogmaals in slagen om nieuwe gadgets te aan te smeren !
Opnieuw wordt vastgesteld dat het F.A.N.C. laat begaan en opnieuw, net als in 1982, gaat ??n persoon zich met dat dossier bezig houden.

Ge zult er niet veel moeten afbreken.
De bedrijfsleider van het bedrijf dat in de periode 1980 ondermeer door deze enorme concurrentievervalsing  <concurrenten plaatsten veel goedkopere illegale radioactieve opvangers> over de kop ging <nogal wiedes>, is met de toestanden van weleer al in 2002  naar het F.A.N.C. getrokken.
De nieuwe scheve situatie werd aangekaart en tevens werd aangekondigd dat de persoon die 25 jaar geleden werd benadeeld, zich nu zal melden om de door zijn concurrenten destijds illegaal geplaatste tuigen, legaal te verwijderen, maar dat was niet naar de zin van ambtenaar JAN MICHIELS, die al heel vlug stelde : ? Gij zult er niet veel moeten afbreken, want ik zal de Burgemeesters en Brandweer inschakelen ?.

Omgekeerde wereld.
In de procedures die het Betekoms bedrijf in het kader van de nieuwe concurrentievervalsing tegen het F.A.N.C. voert, komt duidelijk naar voren dat de bedrijven die in het verre en zelfs recente verleden systematisch de Wet hebben overtreden en ruim 15.000 illegale toestellen <met daarop meerdere radioactieve bronnen> plaatsten, als meegaand en niet lastig beschouwd worden !
Degene die nooit illegale radioactieve tuigen plaatste, dus de Wet ter zake niet heeft overtreden, wordt door de overheid (F.A.N.C.) geviseerd, gebroodroofd en met de meest smerige methodes en middelen bestreden, daarbij wordt machtsmisbruik en machtsafwending niet geschuwd.

Ze beheersen de materie n?g niet.
Omdat ze wellicht ondermeer het deskundig rapport van EURATOM uit 1970 nooit op een ernstige manier hebben doorgenomen, zijn de Nucleaire Inspecteurs, zoals blijkt, onvoldoende op de hoogte van vele belangrijke details omtrent de gebruikte isotopen, toestellen, bronactiviteiten, onderliggende besmettingen en dies meer.
De fabrikanten, zoals o.m. L?Aigrette, hebben destijds (in 1970) weliswaar toestellen aangeboden die ze toen maakten, maar hebben tezelfdertijd ook tientallen andere toestellen gebouwd met m??r en andere bronnen dan de modellen die ze voor de ?Testen? van toen hebben aangeboden.
Noch de D.B.I.S., noch het F.A.N.C.  <dat in 1994 werd opgericht> heeft zich ooit op een ernstige manier met deze gevaarlijke en illegale radioactieve tuigen beziggehouden.

 

 

 

 

 

Laatste update ( 18 augustus 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.