Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931842





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Jeugdcriminaliteit toegenomen : Lijst Dedecker zeer ontgoocheld.
11 februari 2009
Stijgende jeugdcriminaliteit vereist harde aanpak.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 568.400
Brussel / Ternat, 11 februari 2009.

Jeugdcriminaliteit met 30% toegenomen.
Recente cijfers over de stijgende jeugdcriminaliteit in Brussel tonen aan dat deze met
maar liefst 30% is toegenomen. LDD is daarover ontgoocheld en de reactie van de Minister van Binnenlandse Zaken, Guido De Padt -Open VLD- is, volgens LDD, niet meteen bemoedigend. De Padt vindt de cijfers wel "onrustwekkend" maar van mogelijke maatregelen is er geen spoor.

Parijse toestanden.
Volgens Jan Vandenbussche, voorzitter LDD Brussel, gaat het niet op dat in de
gevaarlijke wijken zoals Anderlecht, Molenbeek en Sint Joost jongerenbenden volledig straffeloos hun gang kunnen gaan en de parketten en overheden zich verstoppen achter het ontbreken van opvang in jeugdinstellingen. Het is onaanvaardbaar dat jongeren waarvan de schuld is bewezen omdat zij op heterdaad betrapt zijn, onmiddellijk weer worden vrijgelaten, dat is het aankweken van een gevoel van straffeloosheid van de bendes. Ook voor de agenten en procureurs die dat fenomeen week na week meemaken, raken ontmoedigd. Men hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat we recht afstevenen op situaties zoals in de Parijse voorsteden. Alleen de harde aanpak van deze jonge delinquenten kan het tij doen keren, daarom pleit LDD voor het oprichten van z.g. bootcamps of strenge -her-opvoedingscentra in Brussel zelf.

Openbare leegstaande gebouwen gebruiken.
Brussel kan, volgens LDD, perfect haar verantwoordelijkheid opnemen en op zoek gaan
naar locaties waar deze bootcamps kunnen worden ondergebracht. In het Brusselse gewest staan talloze openbare gebouwen leeg, zoveel dat de Gewestregering er al jaren niet in slaagt om een inventaris op te maken van deze leegstand. Of het nu verlaten kazernes, ziekenhuizen of rusthuizen zijn maakt niet uit maar het is hoogdringend. 
Het zou ook een krachtig signaal kunnen zijn naar de losgeslagen jongeren zelf, dat hun
opvang in hun eigen stad wordt georganiseerd. Als de aanpak in die instellingen streng genoeg is kan het of een voorbeeld, of een afschrikking zijn. De resocialisatie van de ontspoorde jongeren in hun eigen stedelijk milieu maakt dan ook meer kans.

Waarde- en normbesef.
De bedoeling van LDD Brussel is dat de Brusselaar zich weer veilig gaat voelen in zijn
eigen stad. Het is maar een kleine kern van jeugdmisdadigers die dat gevoel veroorzaakt dus moet die kern streng aangepakt worden. Verontrustend is dat uit de recente cijfers blijkt dat die kern maar blijft aangroeien. De door LDD geopteerde oplossing betekent dat jongeren bij criminele feiten, of bij herhaling van kleinere misdrijven, in een bootcamp worden afgezonderd om ze daar tot het besef te brengen van de normen en de waarden die onze samenleving bijeenhouden.

JVDS © 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.    


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.