Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931842





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang abonnee haakt af wegens artikel.
11 februari 2009
De waarheid kwetst, Vlaams Belang gevaarlijk en ondemocratisch.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 568.200
Ternat / Genk, 11 februari 2009.

Wijziging 15:30 11/2/2009
Naar aanleiding van ons artikel in Morsum Magnificat 162 van februari 2009 met als titel
"Vlaams Belang : Gevaarlijk en ondemocratisch, fnuikt persvrijheid" dat gisteren in PDF naar de abonnees werd verstuurd, krijgen we uit Vlaams Belang hoek een reactie die aantoont dat ons artikel een schot in de roos is aangezien hij de redactie vraagt hem te schrappen van de verzendlijst, ondanks dat hij een abonnement heeft.

Vlaams Belang oorzaak van veel persoonlijke ellende.
In 2004 vindt het Rotselaarse Vlaams Belang coryfee, het nodig om de dood van 2
kinderen te linken aan een illegale radioactieve bliksemafleider die op de basisschool van Rotselaar Heikant stond en daarvan ook even illegaal is verdwenen. Zij ging zelfs zover dat zij de gouverneur verzocht Dirk Claes als burgemeester af te zetten, wat bij Dirk Claes, Vlaams Belang hater eerste klas, uiteraard in het verkeerde keelgat schoot en veel ellende veroorzaakte.

Specialist.
Dirk Claes, goed wetende dat de door het Vlaams Belang misbruikte informatie over de
vroegere aanwezigheid van de radioactieve bliksemafleider slechts van één persoon -specialist- kon komen, reageerde buiten alle proporties en stijl en stuurde in maart 2005 een brief aan 309 burgemeesters om deze persoon én diens bedrijf aan de schandpaal te nagelen. Gevolg van zijn schrijven was dat het bedrijf, dat 90% van haar opdrachten van steden en gemeenten moest krijgen, in mei 2007 in faling ging.

Gevaarlijk en ondemocratisch?
Ja, en wel om verschillende redenen :
- Gevaarlijk omdat Filip Dewinter op 13 november
2008 een persconferentie organiseert op een bouwwerf en zo de veiligheid van zowel zijn partijgenoten als de aanwezige pers in gevaar brengt omdat er pal boven hun hoofden wordt gewerkt met balken, nagels en dies meer -zie MM 160 en ons online artikel van 13 november- 
- Ondemocratisch omdat er tijdens persconferenties geen kritische vragen -en dus geen
kritische artikels- gesteld mogen worden aan Mijnheer Dewinter op straffe van uitsluiting. In een democratie mag iedereen een mening hebben en deze ook ventileren, ook de pers of beter gezegd, zéker de pers. Het is juist omdat wij, gelukkig, in een democratie leven dat een partij als Vlaams Belang is kunnen ontstaan, maar dat democratisch recht geldt voor iedereen, dus ook voor de pers.  Als het Vlaams Belang zich daarin niet kan vinden is dat jammer maar geen ramp, temeer het succes(?) van de partij duidelijk tanende is.

Goed bezig.
Het verzoek van de Morsum Magnificat abonnee hem van de verzendlijst te schrappen
zegt dat wij goed bezig zijn en toont nogmaals aan hoe democratisch zijn partij is, blijkbaar worden alleen ja-knikkers geaccepteerd die kritiekloos alles slikken welnu, voor eenieder die dat nog niet wist, Morsum Magnificat is anders dan andere en wil dat ook zo houden, met of zonder Vlaams Belang abonnees.

Correcte weergave.
Even later loopt er een andere e-mail binnen van een lezer die schrijft over een ander artikel in Morsum Magnificat 162 : "Het artikel is een correcte wergave van ons gesprek, ik vind Morsum Magnificat bijzonder lezenswaardig, de éne reactie van het Vlaams Belang is dus van generlij waarde. 
 
JVDS ©

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.    

Laatste update ( 18 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.