Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931843





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Intercommunales door de LDD mangel.
06 februari 2009
LDD Vlaams Brabant wil bomen in Intercommunale bossen rooien.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 566.000
Ternat, 6 februari 2009

---- wijziging 22:00 6/2/2009 
Omdat hij tijdens persconferenties meestal rondscheurt, is Peter Reekmans voor deze redactie "Het Vlaams Brabantse LDD springpaard". Hij stuurde vandaag zijn eigen persbericht over de intercommunales rond en een poosje later volgt hetzelfde bericht van de persdienst van Lijst Dedecker. Reekmans springt dus, om sneller aan de persmeet te komen, blijkbaar ook over de persdienst, Reekmans is, zoals het een politicus betaamt bezeten van de media.

Politiek en Intercommunales één pot nat.
Wat LDD en Reekmans aankaarten is zeer oud nieuws, neem bijvoorbeeld de Intercommunale Iverlek, daar vinden we ondermeer de Leuvense demagoog en Germanist Louis Tobback, ook de vorige Leuvense burgemeester Vansina en zijn zoon Hector hebben zich in die intercommunale genesteld.
Wat LDD aankaart klopt, ook op het gebied dat deze redactie reeds lang heeft blootgelegd inderdaad, maar de vraag is : Wat denkt LDD daaraan te -kunnen- doen?

Electrabel.
Op 16 maart 2005 mocht Jean-Marie Dedecker in de Senaatscommissie Economie even als waarnemend voorzitter fungeren, nadien nam Jean-Marie de journalist van Morsum Magnificat even mee naar het kantoor van zijn medewerker. Er werden daar, naar aanleiding van een Engels rapport, spierballen gerold om Electrabel te splitsen.  In de praktijk werd Electrabel er nooit slechter van en werden er miljarden naar Frankrijk versluisd.
Het is een publiek geheim dat de gemengde intercommunales, waar Electrabel meestal de meerderheid van de aandelen bezit, zoals destijds 57% in Iverlek, volgepropt zitten met politiek gemandateerden die stuk voor stuk, buiten de zitpenningen, door de exploitant -Eandis- op allerlei manieren in de watten worden gelegd, ondermeer met busreisjes, etentjes en dies meer.


Belgische Senaat : Economie op 16 maart 2005


In het midden Jean- Marie Dedecker met naast hem
Patrick Van Krunkelsven, Jean-Marie zou er voor zorgen
dat Electrabel gesplitst zou worden ......
 hoe ver staat
het vier jaar later daarmee Jean- Marie?

Reekmans de onderzoeksjournalist?
Uit het persbericht blijkt dat in Vlaams Brabant 1497 gemeenteraadsleden en lokale politici een zitje hebben in de RVB van allerlei comités zoals:  Sibelgas, Iverlek, Finlek, PBE, Riobra, Igo-Leuven, VMW, Havicrem, Hofheide, Interleuven, Ecowerf, Haviland, Interrand, Interza, Incovo, Intergas, IWM, IWVB, Cipal, Infrax,......
In Vlaams Brabant hebben 490 politici een bezoldigd mandaat in de RVB en 92 in een directiecomité, LDD geeft nog meer uitleg rond haar onderzoek dat onder impuls van Peter Reekmans zou gevoerd zijn, diens vrouw is bij persconferenties regelmatig fotograaf van dienst, nu Peter Reekmans zich ontpopt als onderzoeksjournalist is er niets dat hen belet om een persbureau op te starten.

Financieel.
LDD heeft een antwoord op de vraag: "wat kost deze politieke zelfbediening van de traditionele partijen"
Politici vindt u alleen waar geld en macht te vinden is, u leest het in Morsum Magnificat 162

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 07 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.