Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931843





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister-president Peeters volgens LDD onder curatele.
04 februari 2009
Deelt Premier Van Rompuy ook de lakens uit in de Vlaamse regering?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 565.200
Brussel / Ternat, 4 februari 2009

Macht naar individualisten à
la Dedecker helpt Vlaanderen geen stap vooruit.


Volgens Lijst Dedecker -LDD- is het duidelijk dat minister-president Peeters in de gemeenschapsdialoog onder curatele staat van premier Van Rompuy, dat zou uit het debat in het Vlaams parlement naar aanleiding van de actuele vraag van Gino De Craemer, Vlaams parlementslid LDD, aan minister-president Peeters, blijken.  Dat laat LDD weten in haar persbericht van vandaag.

Communautaire oprispingen
In plaats van de moed te hebben om de dialoog op te doeken en resoluut de Vlaamse kaart te trekken blijft Peeters, in opdracht van het CD&V-hoofdkwartier, de kat uit de boom kijken zegt Gino De Craemer. Want bij de CD&V zijn ze als de dood voor communautaire oprispingen, vooral nu ze Van Rompuy in het federale zadel hebben geholpen.”
De regeerverklaring van de federale regering Van Rompuy kondigt weliswaar het heropstarten van de gemeenschapsdialoog aan maar uit alles blijkt dat er stilzwijgend afspraken zijn gemaakt om te temporiseren. Tijdens de verkenningsronde van Wilfried Martens hebben alle meerderheidspartijen, ook de partij van minister-president Peeters, zich geëngageerd om de gemeenschapsdialoog in alle stilte te begraven. 

Stoere Vlaming?
En publique geeft Peeters de indruk voor de Vlaamse zaak op te komen, maar achter de schermen is het niet de minister-president maar premier Van Rompuy die beslist. Het enige wat Peeters probeert te doen is zijn imago van stoere Vlaming tot de verkiezingen van 7 juni in stand te houden. Peeters en Leterme hebben twee zaken gemeen: ze zijn beiden mislukt in de communautaire onderhandelingen en allebei zijn ze te koppig om dat te erkennen.”

NVDR.
Macht naar individualisten à
la Dedecker helpt Vlaanderen geen stap vooruit
Laten we toch even stil staan bij de kritiek van LDD, die nog nooit heeft moeten bewijzen iets van regeren te kennen. LDD bestaat amper twee jaar en schiet politiek gezien, net als het Vlaams Blok van weleer, als een raket omhoog.  Of dat succes allemaal wel zo goed is, valt te betwijfelen.
We weten ondertussen dat met de "3 D's" -De Wever, Dedecker en Dewinter" geen eensgezindheid of samenwerking kan verwacht worden en het is juist dát wat we, om de Walen van antwoord te kunnen dienen, nodig hebben. Vlaanderen is met de politieke verdeeldheid zeker niet gediend, met het succes van Dedecker zal daarin zeker geen verandering komen, Jean-Marie is óók te veel belust op de macht
.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be   1740 Ternat.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.