Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931844





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Politie : Actie "Etoile" groot succes.
01 februari 2009
Internationale actie tegen drugs.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 563.900
Brussel / Ternat, 01 februari 2009.

82 personen betrapt op drugsbezit.

Tijdens een grootschalige politieactie op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari 2009 zijn 82 personen betrapt met verdovende middelen op zak. 26 personen zijn ter beschikking gesteld van het parket.
Tijdens de operatie zijn 7,3 kg marihuana, 110 gram hasjiesj, 29 gram cocaïne, 702 gram heroïne, 70 gram hallucinogene paddestoelen en 17 verboden wapens -voornamelijk messen, matrakken en pepper spray- in beslag genomen.
In totaal zijn 700 auto’s en meer dan 1000 personen gecontroleerd.

Internationaal.
De operatie “Etoile” is uitgevoerd door de politie- en douanediensten van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De actie is gericht tegen de handel van verdovende middelen en het drugstoerisme.
Dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. Bij deze actie zijn controles uitgevoerd langs autosnelwegen, gewestwegen, op treinen, bussen en in drugspanden.
De samenwerking tussen alle deelnemende landen is bijzonder goed verlopen. Er zijn onmiddellijke resultaten geboekt en de actie heeft informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de strijd tegen drugs in de toekomst.  In België zijn 260 medewerkers van Federale en Lokale Politie en van Douane ingezet.

Verschillende regio's
In België zijn controles uitgevoerd in de regio Gent, Turnhout, Limburg en aan de kust. De Federale Politie heeft de Wegpolitie en de Spoorwegpolitie ingezet voor controle van de snelwegen en van zowel de nationale en als de internationale treinen. 
De Lokale Politie heeft de gewestwegen voor haar rekening genomen en de rechercheteams van de Lokale Politie hebben de drugspanden aangepakt.
De coördinatie was in handen van de centrale dienst Drugs van de Federale Politie.

Enkele lokale resultaten
Tijdens een controle van de Wegpolitie van Oost-Vlaanderen is een Fransman onderschept met 6,2 kilo marihuana op zak. De Wegpolitie van Luik heeft tijdens een controle in Visé 3 Fransen betrapt in het bezit van 500 gram marihuana en 25 gram heroïne. Bij een controle van de Spoorwegpolitie van Antwerpen, Brussel en Eurostar is een Fransman opgepakt omdat hij 115 gram heroïne en 13 gram cocaïne bij zich had. Tijdens dezelfde controle is ook een illegaal met 500 gram heroïne opgepakt.
Ook heeft de Spoorwegpolitie 12 illegalen en hun smokkelaar onderschept.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.