Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926560





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD : Grond- en pandenbeleid.
30 januari 2009
België wéér in strijd met Europese regelgeving.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 563.200
Brussel / Ternat, 30 januari 2009.

Volgens LDD is het grond- en pandenbeleid dat gisteren en eergisteren in commissie besproken werd, in strijd met Europese regelgeving inzake staatssteun.

Niet vooraf aangemeld.

Aan het woord is John Vrancken, Vlaams parlementslid LDD: “De Vlaamse regering wil in de toekomst overheidssteun geven aan private ondernemingen voor infrastructuuraanleg. Dit met het oog op de verkoop van sociale kavels en woningen. De regering heeft deze staatssteun evenwel niet vooraf aangemeld bij de Europese Commissie. Als de Commissie de Vlaamse regelgeving in de toekomst verwerpt leidt dit tot een grote rechtsonzekerheid met alle gevolgen van dien.”
Lijst Dedecker heeft al eerder kritiek geuit op de invoering van het nieuwe decreet. Een modaal Vlaams gezin zou in de toekomst 12.000 tot 15.000 € meer moeten betalen voor een nieuwbouwwoning.

John Vrancken


Hier tijdens een lezing in het Vlaams Parlement
over de niet ioniserende stralingen.

Iedereen een “achterstandsgroep”?

De Vlaamse regering stelt dat het niet nodig is om de overheidssteun aan te melden bij de Commissie en beroept zich hiervoor op een beschikking van de Commissie betreffende diensten van algemeen economisch belang.
Vrancken vervolgt: “Met deze beschikking verduidelijkt de Commissie in welke gevallen staatssteun aan ondernemingen niet voorafgaand aan de Europese Commissie dient te worden aangemeld. Een aantal basisuitgangspunten en voorwaarden dienen vervuld te zijn.”
Zo moet voor ‘sociale woningbouw’ de steun betrekking hebben op dienstverlening voor zogenaamde ‘achterstandsgroepen’.

Geen voorwaarden.

Voor LDD gaat de Vlaamse regering iets te kort door de bocht door ervan uit te gaan dat ze hieraan voldoet als ze de inkomensgrenzen bepaalt voor de kopers van sociale kavels en woningen, zonder andere voorwaarden.
Vrancken: “Heel wat mensen die in aanmerking komen voor de aankoop van sociale kavels en koopwoningen zijn financieel in staat om zonder steun op de private huurmarkt een woning te betrekken. Bovendien stelt men in veel gevallen geen bijkomende bezitsvoorwaarde, zodat het ook mogelijk is dat iemand een sociale kavel of woning koopt terwijl hij of zij elders een onroerend goed in eigendom heeft. Men kan dan ook bezwaarlijk beweren dat het decreet dat voorligt alleen maar bedoeld is voor ‘achterstandgroepen’.”

LDD pleit er dan ook voor om het decreet terug naar af te sturen en de huurcheque het centrale instrument te maken van het sociale woonbeleid

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 02 juni 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.