Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926561





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk:Voor de 4e keer voor Arbeidsrechtbank gedaagd.
29 januari 2009
Gemeentearbeider krijgt woning die door cliënten gevraagd werd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 562.500
Specifieke bezoekers op dit item 20:30 31/1/2009 : 162
Ternat / Begijnendijk, 29 januari 2009.

---- wijziging 10:30 30/1/2009
---- wijziging 22:10 29/1/2009
---- wijziging 19:55 29/1/2009
---- wijziging 15:40 29/1/2009
---- wijziging 15:20 29/1/2009

15:00 30/01/2009 - Update 1.
Maandelijks komt de Raad van het Begijnendijks OCMW bij elkaar, zoals op 21 januari 2009, toen met koffie en gebak. Twee cliënten die als publiek aanwezig waren mochten
wel kiezen tussen een tas water of koffie, alhoewel de nog gevulde dozen er wel stonden, werd gebak niet uitgepakt/aangeboden.
Tijdens voornoemde raad werden de koppen bij mekaar gestoken, daarbij
produceerden ze een verslag van vier bladzijden waarbij in verschillende passages het taalgebruik van de cliënten werd gehekeld.
Raad aan de "Raad".
Het Begijnendijks OCMW zou beter eens nadenken over volgend gegeven :
Volkomen
onterecht wordt iemand, door een plaatselijk "politiekerke" met welwillende medewerking van de burgemeester van Begijnendijk, zijn broodwinning afgenomen en daardoor tot de bedelstaf veroordeeld.  Aansluitend vertikt het OCMW het om haar sociale plicht te vervullen, weigert een leefloon te betalen en verklaart zich onbevoegd, maar de Rechter, die de penibele situatie wél juist inschat, verplicht hen ertoe, ondertussen mochten de cliënten op hun kin kloppen of gras eten, het OCMW was onredelijk, onverbiddelijk en genadeloos. Er zijn gevallen bekend waar mensen, in soortgelijke situaties, ongelukken begingen die niet meer te herstellen waren, maar het koppel houdt het hoofd koel, reageert doordacht, maar niet volgens de wensen van het OCMW.
Asociaal troef.
De bij dit debacle betrokken personen zijn reeds tien jaar in de journalistiek bedrijvig en
hebben de mogelijkheid om met hun, weliswaar scherpe pen, steeds met "open vizier" te reageren op de achterbakse en verdoken manieren waarop het OCMW met hen wil afrekenen, eigen aan hun -politiek- systeem. Het Begijnendijks OCMW wikt en weegt misschien haar woorden beter, maar heeft bewezen asociaal en onbetrouwbaar te zijn, het koppel is niet van plan zich zonder slag of stoot te laten uitschakelen.
------ einde update 1


Het OCMW van Begijnendijk benadeelde op een onwettige manier een koppel,  dat daardoor naar
de Arbeidsrechtbank stapte. In Leuven kreeg het OCMW van Begijnendijk ongelijk, maar toch legde het zich niet neer bij de veroordeling en tekende Hoger Beroep aan te Brussel waar ze opnieuw de duimen dienden te leggen, ergo een uitbrander kregen van de Auditeur, het OCMW van Begijnendijk zou haar wettelijke opdracht miskennen stelde de Auditeur in zijn advies, de Rechtbank volgde dat advies en het OCMW kreeg ook in Hoger Beroep ongelijk.

Woning.
Het is nogal wiedes dat de verstandhouding tussen een OCMW, dat drie keer op een rij een
rechtszaak tegen dezelfde cliënten verliest, zonder een ernstig positief signaal van dat OCMW aan haar cliënten, niet zal verbeteren, het OCMW gebruikte onwettige middelen om het assertief koppel te bestrijden en de Rechtbank gaf het koppel omtrent de grond van de zaak gelijk. In plaats van haar fouten in te zien, gaat het OCMW van Begijnendijk verder en het doel heiligt de middelen, ze schakelt steeds meer derden voor hun kar om de strijd tegen "hun vijand" op te voeren, daarom willen ze nu dat het koppel een woning accepteert in Booischot.

Grondwet en vrije meningsuiting.
Het OCMW van Begijnendijk gebruikt onwettige middelen om het koppel te bestrijden,
het koppel maakt gebruik van de wettelijke middelen voorzien in de Grondwet en het EVRM, maar het OCMW van Begijnendijk gaat daarover overal janken, de Grondwet en de vrije meningsuiting worden door het OCMW van Begijnendijk gefnuikt.

Voormalig krot opgelapt.
Omdat de assertieve cliënten op zeer korte termijn ontdekten dat het pand waarin de
studio van 40m² in Booischot is ondergebracht, onderwerp is geweest van onbewoonbaarverklaring en er vragen dienen gesteld omtrent de geschiktverklaring, ergo, er ondertussen tussen de eigenaars van de studio en een naastliggend perceel overeenkomsten werden gemaakt die tot gevolg hebben dat sommige ramen van de te huur aangeboden studio -slaapkamer- dienen dichtgemetseld, is het verzet van het koppel uiteraard nog gestegen, ze hebben nu voor de vierde keer hun toevlucht dienen te nemen tot de Arbeidsrechtbank.

Item 3 -van de 7- van de "Dading" van 6 december 2008 ...


.... de kabels van de elektriciteit zijn al op 21 januari 2009 verwijderd, het OCMW van Begijnendijk wist van niets -beweren ze-.
.... het "kleine venster" dat binnen één maand na de ondertekening van de dading -dus tegen 15 januari 2009- moest dichtgemetseld worden, is deze van de slaapkamer, er is dan noch buitenlicht, noch buitenlucht. Ondermeer voor die tekortkoming werd de woning op 26 juli 1999 óók al eens onbewoonbaar verklaard, de eigenaar Firmin V.L. leert het dus niet.
Dat het OCMW van Begijnendijk in januari 2009 met "man en macht" die studio opknapte is tekenend, zowel voor de eigenaar als voor het OCMW van Begijnendijk.

Gemeentearbeider.
Om toch maar van het assertieve koppel af te geraken ging het OCMW zelfs zover dat
zij een gemeentearbeider van de gemeente Begijnendijk -wiens zuster ook al een job heeft bij het OCMW-, die tot enige weken geleden de studio in Booischot bewoonde, te laten/doen verhuizen naar een OCMW woning in Begijnendijk, een woning waarvoor het te verdrijven koppel zich in augustus reeds kandidaat stelde maar waar het OCMW niet op is ingegaan.
Benieuwd wat de arbeidsauditeur dáárvan vindt. 

Wordt dus zeker vervolgd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be   1740 Ternat

Laatste update ( 04 februari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.