Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926564





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kleefbriefjes voor doktersvoorschriften dra afgeschaft.
20 januari 2009
Elektronische snelweg goedkoper en beter voor het milieu.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 558.200
Ternat / Brussel, 20 januari 2009.

Na de, verplichte, elektronische BTW-aangifte voor álle zelfstandigen, pleit Minister voor Vereenvoudigen Van Quickenborne voor de vervanging van het kleefbriefje en het papieren getuigschrift voor verstrekte hulp door een elektronische gegevensstroom, wat zal leiden tot beduidend minder administratieve rompslomp voor patiënten, dokters en ziekenfondsen.

eHealth-platform.
Samen met Laurette Onkelinx heeft Van Quickenborne vandaag het officiële startschot
gegeven voor het eHealth-platform en Van Quickenborne heeft alvast zijn prioriteiten naar voor geschoven. Nadat hij eerder al de fiscale zegels heeft afgeschaft en vervangen door een overschrijving, wil hij nu komaf maken met de kleefbriefjes van de mutualiteiten en de papierberg van getuigschriften voor verstrekte hulp, de zogenaamde doktersbriefjes, die nog steeds nodig zijn om terugbetaling te krijgen voor een medische prestatie. Vandaag is het gebruik van kleefbriefjes bij de apotheker niet meer nodig. Op termijn moeten ook kleefbriefjes en dokterbriefjes volledig verdwijnen.

Te omslachtig.
De huidige terugbetalingsprocedure is te omslachtig en te duur en moet op termijn
worden vervangen door een elektronische procedure zodat de terugbetaling aan de patiënt snel en automatisch kan gebeuren. De elektronisering van de papiermolen levert niet alleen tijdswinst op voor de patiënt maar ze zorgt ook voor een grote besparing voor artsen en ziekenfondsen. Jaarlijks circuleren er in België immers zo’n 60 miljoen papieren getuigschriften, afschaffing daarvan is bovendien ook goed voor het milieu.

Volgend stap : Elektronisch voorschrift.
Andere  prioriteiten die minister Van Quickenborne wil realiseren, zijn de invoering van
het elektronisch voorschrift (zowel ambulant als in de ziekenhuizen) en een snelle elektronische procedure om de toelating te krijgen van een adviserend geneesheer voor de terugbetaling van geneesmiddelen.

NVDR :
Hoever zijn wij nog verwijdert van een leven geleid en bepaalt door de
computer. Hoelang gaat het nog duren vooraleer we voor alles toestemming moeten vragen aan de computer die nu al voor het grootste deel weet wat, waar en vooral voor hoeveel we aankopen doen. Nog even geduld en men kan met één muisklik zien hoe gezond of ongezond we zijn en nagaan of we toch niet te duur worden voor ons nu al wankele gezondheidssysteem. Een erg beangstigende gedachte !! 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.