Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926564





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk kan geen conformiteitattest voorleggen.
19 januari 2009
Wooninspectie wordt gevraagd om klaarheid te brengen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 557.700
Ternat / Begijnendijk / Booischot / Baal, 19 januari 2009

gewijzigd 09:00 20/1/2009
geplaatst 15:45 19/1/2009
Het OCMW van Begijnendijk geeft er de voorkeur aan, om huizen te huren die dringend aan opknapbeurten toe zijn, dat is ook het geval met de woning aan de Hulstsestraat,43 te 3130 Begijnendijk en Kleinesteenweg,147/A te 2221 Booischot.

Eigenaar wijst naar het OCMW.
Omdat er verschillende vragen zijn omtrent de conformiteit van het pand dat het OCMW te Booischot huurt en er geen conformiteitattest tevoorschijn komt, steekt deze redactie haar licht op bij eigenaar Firmin VL uit Baal. Maar Firmin bijt van zich af en wijst resoluut naar de secretaris van het Begijnendijks OCMW die de man blijkbaar goed kent.

Wonen Vlaanderen.
Wanneer we het met de eigenaar over Wonen Vlaanderen hebben, spreken over de conformiteit van ondermeer de stookolietank, dan blijkt dat de man nog een "Groene dop" had liggen en dat aan de OCMW secretaris heeft gezegd, dat het niet genoeg is zo'n dop te plaatsen begrijpt Firmin blijkbaar niet.
"Als ik er te veel miserie mee krijg, dan verhuur ik niet meer aan het OCMW" klinkt het even maar anderzijds blijkt de man meerdere huizen -huizen?-  aan OCMW's te verhuren, niet alleen aan dat van Begijnendijk.  Omtrent een eventuele inspectie van Wonen Vlaanderen hebben we geen verdere uitleg meer gegeven, dat zal eventueel later nog wel gebeuren.

Verbouwingen.
Er heeft tegen de zijgevel vroeger een gebouw gestaan dat werd afgebroken, dat is duidelijk, maar dat wil ook zeggen dat een vroegere binnenmuur nu een buitenmuur is geworden, met alle mogelijke waterinsijpeling vandien, die gevel ligt immers aan de westkant en erger is dat alle vertrekken van het verhuurde óók tegen die muur liggen, dus, jawel vocht ......
De fantastische secretaris van het OCMW gebruikt, om het huurcontract desondanks te kunnen doordrukken, de kwinkslag dat de klusjesdienst van het OCMW die gevel gaat behandelen, maar dat de weersomstandigheden dat nu niet toelaat, voila, opgelost en nu tekenen !
De eigenaar trekt zich daar blijkbaar allemaal niets van aan, de huurprijs is laag en het OCMW van Begijnendijk blijkt alles recent vernieuwd te hebben, elektriciteit, badkamer, etc. het OCMW van Begijnendijk is dus in feite een afwerkingbedrijf dat systematisch panden opknapt, in feite eigenaars een handje toesteekt om van een krot een kruipkot te maken, daarvoor krijgen ze, zonodig, assistentie van de bavianen van de gemeente Begijnendijk. 

De woning te Booischot ....


..... de binnenmuur werd een buitenmuur ..... de
elektrische voedingskabel van de laagspanningsaftak-
king die op de muur ligt, moet nog verwijderd worden,
dat heeft het OCMW óók weer verzwegen. Of daar drie
huisgezinnen kunnen / mogen wonen is óók de vraag.

Hoogst verontwaardigd.
Omdat we niet altijd alleen willen afgaan op de eigen inzichten namen we contact op met een willekeurige kleine aannemer die moet -over-leven van dergelijke renovatiewerken. Als we hem het verhaal vertellen is hij hoogst verontwaardigd en vraagt of het OCMW dan een vestigingsattest heeft voor het uitvoeren van deze werken. De aannemer noemde het oneerlijke concurrentie maar legt zich, zoals verwacht, neer bij de situatie met de dooddoener "wat kunt ge daar aan doen".

Wie wordt er beter van.
Het pand is aan drie huisgezinnen verhuurd, wij ramen de totale huurprijs op ca 1.100 Euro per maand, dat bedrag zou de eigenaar van dat pand nooit aan één huurder kunnen vragen, nu door de medewerking van een OCMW, in casu van Begijnendijk dus wel. In het geval aan de Kruisstraat,7 werkte het OCMW van Begijnendijk óók al een zekere vorm van huisjesmelkerij in de hand. 
De vraag die ons echter óók bezighoudt is : Wie wordt er beter van deze huisjesmelkerij ? In elk geval niét de OCMW cliënt want die heeft geen enkele slagkracht, niet financieel en meestal ook mentaal niet. Het is juist die -zwakke- groep die in handen valt van malafide huiseigenaars en men zou mogen verwachten dat een OCMW haar cliënten bijstaat en waar nodig verdedigt. In het geval van het Begijnendijks OCMW zou men bijna gaan denken dat zij koploper zijn in het meedogenloos afstraffen van haar cliënten.  Het Begijnendijks OCMW dient er echter rekening mee te houden dat het te deporteren koppel nog lang niet afgestompt en uitgeblust is en haar rechten zal verdedigen en opeisen tot het bittere einde. 

Wordt wellicht nog vervolgd.
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 22 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.