Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931731





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD krijgt voet aan de grond in gemeenteraad Aarschot
16 januari 2009
Vlaams Belanger Alain Van Den Broeck stapt over naar LDD.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 555:600
Ternat / Aarschot, 16 januari 2009

Fred De Keyser, de LDD voorzitter te Aarschot, en Peter Reekmans nationaal secreatris LDD  kondigen de overstap aan van Alain Van Den Broeck van het Vlaams Belang.

Mandaat.
Alain Van den Broeck is al ruim tien jaar actief in de politiek en omdat Alain zelf het
slachtoffer was kwam hij in de periode van de woningafbraken bij het Vlaams Blok terecht, een grote delegatie van het Vlaams Belang steunde Alain toen tegen die afbraak.  Mede de steun van zijn familie, vooral gestimuleerd door zijn vader, stelde Alain zich via de gemeentelijke Vlaams Belang lijst, kandidaat in Aarschot.
Niettegenstaande Alain als lijsttrekker enkele honderden stemmen vergaarde,
kregen anderen toch méér stemmen en kreeg Alain niet het verhoopte en aanvankelijk beloofde zitje als Raadslid van het OCMW, vooral Bart Siffer speelde daarbij een rol. Wat volgde was donder en bliksem binnen het Vlaams Belang te Aarschot. 

Mandatentoerisme?
Niettegenstaande Van den Broeck geen partijkaart van het Vlaams Belang meer
had, kon Alain zich toch in de Aarschotse gemeenteraad nestelen omdat iemand naar Diest verhuisde, Alain kon als eerste vervanger dan in november '08 de eed afleggen.
Volgens het persbericht van de LDD afdeling Aarschot, is de keuze van Alain voor
Lijst Dedecker vooral ingegeven door de eerlijke en rechtlijnige politiek waar de partij LDD voor staat, maar alhoewel Alain gemeenteraadslid in Aarschot is, zou de overstap ook iets met mandatentoerisme te maken kunnen hebben, volgens bronnen zou de vrouw van Alain niet achter diens overstap naar LDD staan.



           Alain Van Den Broeck - foto LDD

Alternatief voor Vlaanderen.
Alain Van Den Broeck zegt dat zijn kiezers van weleer vandaag voor Lijst Dedecker
kiezen, LDD biedt tenminste in Vlaanderen een alternatief, zegt de kersverse LDD'er en vervolgt ; Het Vlaams Belang bespeelt steeds dezelfde thema's als veiligheid, vreemdelingen en Vlaanderen, over de huidige economische crisis en andere dossiers heeft die partij geen mening, laat staan constructieve voorstellen.
NVDR :
Toch geeft Gerolf Annemans elke maand met zijn papieren versie van
Financieel-Economische Commentaren, alle informatie en voorstellen rond de economische crisis, maar misschien is Alain daarvan niet op de hoogte.
 
Trotse Reekmans.
Omdat Aarschot de twaalfde gemeente in de provincie Vlaams-Brabant wordt waar
LDD minimum één mandataris in de gemeenteraad telt, is Peter Reekmans trots dat zijn thuisstreek hiermee uitgroeit tot een regio die binnen LDD in heel Vlaanderen een leidinggevende rol speelt.
NVDR :
Anderzijds is het ook zo dat enkele maanden geleden -zie MM 153 van mei 2008 op
bladzijde 20- Peter Reekmans door de partijtop van LDD werd aangemaand tot voorzichtigheid bij het binnenhalen van Vlaams Belangers bij LDD.

Begijnendijk.
Misschien is LDD in Vlaams Brabant een succes, in Begijnendijk is dat geenszins het
geval, daar heeft LDD alle medewerkers van Vlaams Belang rond Maurice Ronsmans aan boord gehesen, maar sindsdien heeft men van LDD in Begijnendijk niets meer gehoord, er komt ook geen enkele informatie naar de pers vanuit LDD Begijnendijk en de redactie van Morsum Magnificat kan dat weten. Zowel het Vlaams Belang als LDD zijn partijen die vaak hard roepen, maar nog niet écht iets hebben kunnen bewijzen, regeren is toch heel wat anders dan aan de kant staan brullen. Wij zien Jean-Marie Dedecker nog geen politieke zelfmoord plegen, de kans is zeer groot dat wanneer Jean-Marie aan de grote pot mag zitten er, net
als alle andere politici in dat geval, mee zal van proeven... 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat 

Laatste update ( 20 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.