Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931731





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gratis eID kaartlezer voor KMO's en zelfstandigen-Updare1
15 januari 2009
Elektronische BTW-aangifte voor alle ondernemingen dra verplicht .

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 554.400
Ternat / Brussel, 15 januari 2009.

17.00 20/01/2009 - Update 1.
Nadat een bedrijf op 15 januari een gratis eID kaartlezer bestelden bij Service Desk
Fedict mocht dat bedrijf daags nadien via e-mail al bericht ontvangen dat de kaartlezer  zo spoedig mogelijk zal worden bezorgd. Als de verdere afhandeling, dus levering, even snel verloopt is er geen probleem want vanaf het eerste kwartaal 2009 mág er geen papieren BTW aangifte meer worden gedaan. Alle eID kaartlezers moéten dus voor de kwartaalaangiftes vóór 10 april en voor de maandelijkse aangiften al tegen 10 februari 2009 zijn afgeleverd.


geplaatst 22:02 15/1/2009
Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne wil dat alle KMO’s en zelfstandigen voortaan hun BTW-aangiftes elektronisch doen.

De verplichte elektronische BTW-aangifte voor grote ondernemingen werd ingevoerd op 1 juli 2007 op initiatief van Vincent Van Quickenborne, toen staatsecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging. Op 1 januari 2008 werd de maatregel uitgebreid naar alle middelgrote ondernemingen. Vanaf 1 januari 2009 geldt de verplichte elektronische BTW-aangifte voor alle KMO’s en zelfstandigen.

Enkel wie kan aantonen dat hij niet over de technische mogelijkheid beschikt, kan aan Financiën vragen om verder een papieren BTW-aangifte te mogen indienen. Met een PC, een internetaansluiting, een elektronische identiteitskaart (eID) en een eID-kaartlezer heeft men nochtans voldoende om probleemloos de elektronische BTW-aangifte te doen.

Omdat een aantal KMO’s en zelfstandigen nog geen eID-kaartlezer hebben, wil FEDICT (Federale Overheidsdienst bevoegd voor ICT) hen dit toestel gratis bezorgen. De eID-kaartlezer kan eenvoudig worden geïnstalleerd via het nieuwe eID Quickinstall. Om een gratis kaartlezer te krijgen, volstaat het een mail te sturen naar , met vermelding van “elektronische BTW-aangifte”, naam en nummer van hun onderneming en het gewenste verzendingsadres.

Minister Van Quickenborne: “KMO’s en zelfstandigen moeten hun BTW-aangifte zoveel mogelijk elektronisch doen. Dit is eenvoudig voor het bedrijf, helpt in de strijd tegen de bureaucratie en is bovendien goed voor het milieu.”
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat  

Laatste update ( 20 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.