Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931731





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk : Operatie poging tot deportatie?
15 januari 2009
Conformiteitattest van huurwoning wordt niet geleverd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 555.200
Specifieke bezoekers op dit artikel 16:00  20/1/2009 : 155
Ternat / Begijnendijk, 15 januari 2009.

Het "Machtsmisbruik" van de MGB
moet na 30 jaar maar eens stoppen.

gewijzigd 20:15 15/1/2009
geplaatst 18:59 15/1/2009

Het OCMW van Begijnendijk blijft in haar boosheid volharden en heeft nu een
feitelijke  "Operatie Deportatie" op het getouw gezet.

Studio.
Het op 9 januari 2009 uitgedreven koppel is vermoeid, ziek en uitgeput, het
doktersattest daarvoor is aan het OCMW afgeleverd maar crisisopvang is er niet. Bij het OCMW willen ze maar één ding : huurcontract van de opgelapte studio in Booischot laten ondertekenen, het echtpaar moet daar dan maar intrekken, dit lijkt verdacht veel op een deportatie.

Vrijheid van woonstkeuze.
Het Begijnendijks OCMW vergeet echter één klein kleinigheidje. De Vrijheid van
woonstkeuze is een grondwettelijk recht waardoor men niemand een verplichte verblijfplaats kan opleggen. Het koppel dat deportatie boven het hoofd hangt, woont bovendien al sedert 1999 onafgebroken in Begijnendijk en wenst daar geen verandering in te brengen.

Conformiteitattest.
Op 6, 8 en 12 januari 2009 is er ter plaatse afspraak gemaakt maar het OCMW,
waarvan de secretaris met een huurcontract zwiert en sleutels rond de vinger draait, kan geen conformiteitattest voorleggen. Op 12 januari 2009 was het duidelijk dat ondermeer de elektrische installatie noch de stookolietank voldoen aan de wettelijke voorschriften, laat staan dat er een conformiteitattest kan worden afgeleverd, zo'n attest is volgens het Decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode Hoofdstuk II art.7 van toepassing, maar dat weten ze in Begijnendijk blijkbaar óók nog niet.

Onbetrouwbaar OCMW.
In 2005 klaagde DL over de kwaliteit van een huurwoning waarvoor het OCMW van
Begijnendijk de -achterstallige- huur betaalde, maar het OCMW wilde niets doen aan de klacht omtrent de kwaliteit van dat krot. De volgende huurder schakelde prompt de Wooninspectie in en het krot kreeg maar eventjes 59 strafpunten ! Dat wil dus zeggen dat de vorige bewoner die OCMW cliënt en ziek was, al die jaren in een ongezonde en gevaarlijke woning had verbleven. 
Aan de journalist van Morsum Magnificat zei een Arts dat iemand die chemotherapie
krijgt al verzwakt is en in die situatie in een ongezonde woning leven -vocht en schimmel-, zijn genezingsproces niet zal bevorderen.  De  OCMW cliënt die zijn einde zag naderen, diende desondanks in een feitelijk onbewoonbaar huis te leven en het OCMW van Begijnendijk heeft er niets tegen ondernomen.
De journalist van Morsum Magnificat heeft met die man vier interviews gehad en
aan de ondertussen overleden man, vóór diens dood, beloofd zijn dossier uit te klaren, de journalist zal zijn woord houden, dat dossier is ondertussen quasi rond. Omdat de journalist óók in die woning heeft gewoond, de facto verbonden is met deze affaire, is deze wel degelijk betrokken partij.

OCMW voorzitter negeerde klachten van cliënt.

Een voorzitter van een OCMW die niet is ingegaan op klachten van een cliënt die zich over de slechte kwaliteit van een huurwoning bekloeg, deze voorzitter onderschreef in een brief van 29 april 2005 aan de cliënt volgende : "En zijn wij vooralsnog niet zinnens om tussen te komen" einde citaat. Dergelijke houding staat in schril contrast met wat deze politica op haar folder plaatst, wat moeten we van de MGB politiek in Begijnendijk geloven?
Hier had het wel te maken met de gezondheid van een OCMW cliënt !!

Het formeel bewijs.
Document van advies tot onbewoonbaarverklaring van een woning waar een zieke
OCMW cliënt diende te wonen, de -mini-huisjesmelker vertikte het om het huis naar behoren te onderhouden, het OCMW van Begijnendijk betaalt op een bepaald moment enkele maanden de huishuur maar vertikte het om waar voor haar geld te vragen en weigerde haar -zieke- cliënt bij te staan, de zoveelste overtreding van het OCMW van Begijnendijk tegen de Wet op het RMI van 26 mei 2002 art. 17. De Voorzitter van het OCMW was toen Patricia Stevens -MGB- dat ziet u trouwens op deze link : http://www.bloggen.be/mgb/archief.php?ID=64

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 20 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.