Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931731





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Klusjesdienst Begijnendijk is mini renovatiebedrijfje-Update1
14 januari 2009

Mag OCMW klusjesman wel als toezichter fungeren?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 554.400
Specifieke bezoekers op dit item 11:30 19/1/2009 : 112 
Ternat / Begijnendijk, 14 januari 2009.

Uit de archieven :
De "Sierstukken" van de Begijnendijkse MGB http://www.bloggen.be/mgb/archief.php?ID=64

Het groot onderzoek naar de veiligheid van bouwwerven bracht ons ook -al was het hier toevallig- bij een pand waar de klusjesdienst van het OCMW van Begijnendijk renoveringswerken uitvoert, de vraag is : kan dat wel?

Toezicht houden op personeel van andere ondernemingen.
Behalve het feit dat er in de studio te Booischot meer dan twee verschillende bedrijven tezelfdertijd werken uitvoert en de wet op de tijdelijke en mobiele werken dan coördinatie voorziet, kan de vraag worden gesteld of een klusjesman van het OCMW zómaar een toezichthoudende functie over personeel van ondernemingen die werken komen uitvoeren, kan waarnemen?

Veiligheid.
Bij de uitvoering van de klusjes werden vast en zeker de veiligheidsvoorschriften met de voeten getreden. Erger is, dat de OCMW klusjesman toekeek op onveilig werken en dat is wél een probleem, want de wet van 4 augustus 1996 art. 9 en 10 verplichten bedrijven, waarin andere ondernemingen werken komen uitvoeren, toe te zien op de veiligheid.
Vandaag confronteerden we de secretaris van het OCMW van Begijnendijk met die gegevens, maar ze zei :"We zullen wel zien wat er van komt", voila, zó gaat dat in Begijnendijk.  We weten dat de Begijnendijkse OCMW secretaris via het BJB te Leuven nogal wat contacten heeft met advocaten. De 1e Schepen van Begijnendijk tevens, toezicht houdend Schepen op het OCMW -om de Voorzitter bij te staan?-, is zelf ook een advocaat, dus juridische bijstand -zoals advocaten- is er bij de vleet.

Arbeidsauditeur.
Aangezien het OCMW van Begijnendijk met de journalist vanwege zijn ijver naar meer veiligheid op een andere manier met hem en zelfs zijn gezin afrekent, stuurt de journalist nu niet alleen een melding naar de Technische Inspectie, maar ook naar de Arbeidsauditeur te Leuven.
De documenten waarover het gaat : V0901007  V0901009

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
www.morse-press.be  1740 Ternat  

Laatste update ( 19 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.