Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931630





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk OCMW: gebruikt ongekeurde elektrische installatie.
13 januari 2009
Een OCMW dat werknemers in gevaar brengt is onaanvaardbaar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 554.100
Ternat / Begijnendijk / Booischot, 13 januari 2009.

Nadat wij een werknemer, die in opdracht en / of onder toezicht van het OCMW van Begijnendijk te Booischot klusjes uitvoerde, betrapten een haakse slijptol te hanteren voor het bewerken van faience, kwamen we later nog méér te weten over nog méér onaanvaardbare toestanden.

Elektriciteit niet gekeurd.
Het zou voor een OCMW, dat permanent een klusjesman op pad stuurt, voldoende bekend moeten zijn dat, wanneer een elektrische installatie aanzienlijk wordt gewijzigd, daarvoor een keuring dient te worden uitgevoerd, zó staat het althans in het AREI -KB 10 maart 1981- en 27 juli 1981 etc.
Maar het OCMW van Begijnendijk gaat nóg een stap verder, zij wil dat een koppel het studioke van nog geen vijftig vierkante meter conditio sine qua non huurt, voila, hier het contract en nú tekenen, "dixit" de secretaris van het OCMW.

Geen beschermingsgeleider.
Omdat deze redactie de secretaris opmerkt dat werknemers een elektrische installatie in dienst hebben genomen die voorafgaandelijk niet gekeurd werd, maakte ze er zich vanaf met de kwinkslag :"ze hadden een generator" ...
Deze redactie laat zich echter door die secretaris niet omver l.... en maakt nu een nieuw document V0901009 dat eveneens aan WASO zal worden overgemaakt, we leveren het bewijs met foto's van 6, 8 en 12 januari dat de werknemers de elektrische installatie van de woning voor hun klusjes hebben gebruikt en dit zonder dat de beschermingsgeleider was aangesloten.
De aansluitsnoer van de Metabo haakse slijptol is volgens ons gewijzigd, veel langer en dunner dan normaal, ook dat lijkt binnen de arbeidswetgeving en de keuring van de arbeidsmiddelen -EDTC- niet te kunnen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat  

Laatste update ( 14 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.